Παπαρήγα: Δεν συνεργαζόμαστε με οπορτουνιστές που έφυγαν από το κόμμα - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Δεν συνεργαζόμαστε με οπορτουνιστές που έφυγαν από το κόμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν συζητάει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με δυνάμεις της Αριστεράς η Αλέκα Παπαρήγα φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και του Αλέκου Αλαβάνου.

«Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές, το αντίθετο όμως δεν γίνεται», ήταν τα λόγια της γγ του ΚΚΕ μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που «έφυγαν από το κόμμα».

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ακόμη ότι στην πολιτική δεν μπορούν να γίνουν συνεργασίες και ανέφερε: «Άλλο μέσα στο κίνημα μπορεί να συμπίπτεις μ' αυτούς, εννοώ στα όργανα τα εκλεγμένα, να ψηφίζεις από κοινού μια απόφαση για ένα θέμα, για τα χαράτσια, για απεργίες - εδώ ψηφίζουμε με τους ΠαΣοΚους και τους Νεοδημοκράτες, έχει ψηφιστεί απεργία, βεβαίως με άλλο περιεχόμενο και συνθήματα εμείς- αλλά δεν μπορείς να κάνεις συνεργασία με το κομμάτι που αποσπάστηκε απ' το Κόμμα, είτε είναι τροτσκιστές, είτε παλιά είχαμε τους κινεζόφιλους, οι οποίοι έκαναν πολιτικό φορέα. Δεν είναι ότι κάποιος σε μια κρίσιμη στιγμή έφυγε, έκαναν πολιτικό φορέα, χτύπησαν το Κόμμα».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, σε τόνο δηκτικό «Μόλις πάμε εμείς με τον Λαφαζάνη, και δεν λένε με τον Λαφαζάνη, να τον τραβήξουμε απ' τον Συνασπισμό και μόλις πάμε εμείς και κάνουμε κι ενιαίο φορέα - έτσι το καταλαβαίνουν - συμμαχικό, ο εργάτης δεν θα φοβάται μη χάσει τη δουλειά του στην απεργία, αμέσως ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα ακολουθήσει; Είναι κι αστεία».

Από τη σκληρή κριτική της Αλέκας Παπαρήγα δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέκος Αλαβάνος για τον οποίο είπε: «Είναι τυχαίο, σύντροφοι, ότι φιλοξενείται τώρα στον αστικό Τύπο ο Αλαβάνος; Είναι τυχαίο ότι στους "Νέους Φακέλους" του Παπαχελά, που είναι μια πολύ χρήσιμη εκπομπή για να ξέρεις τι λένε οι αστοί, έχει τώρα τον Αλαβάνο έναν απ' τους δύο προσκαλεσμένους μαζί με τον Πάγκαλο; Είναι τυχαία η ανάσυρση του Αλαβάνου, που τον είχαν στο ανάθεμα;» και συμπλήρωσε: «Είναι καθαρά ο νέος αντιΚΚΕ αριστερός χώρος, τον οποίο προσπαθούν να τον δυναμώσουν και να τον ανασυγκροτήσουν. Όταν σε έχουν κάθε μέρα στον αστικό Τύπο, θετικά, ε, ένα τέτοιο Κόμμα δεν χρειάζεται τώρα πόδια κάτω, εκλογικά μπορεί να αποκτήσει και μία δύναμη και θα πηγαίνουμε στις εκλογές με το "γιατί δεν συνεργάζεστε μ' αυτούς;"». Ενώ κατέστησε σαφές ότι: «Εδώ πρέπει να το έχουμε καθαρό, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μ' αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ' το Κόμμα».

Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε ο προσυνεδριακός διάλογος εν όψει του Συνεδρίου, ενώ στη διάρκεια του εμφανίστηκαν αρκετά άρθρα επικριτικά γα τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας του κόμματος και της Αλέκας Παπαρήγα.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών, όπως ανέφερε η Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου, παρελήφθησαν 597 κείμενα από τα οποία τα 517 «πληρούσαν τα κριτήρια δημοσίευσης και δημοσιεύτηκαν», ενώ 72 κείμενα «δεν πληρούσαν τα κριτήρια δημοσίευσης και 8 κείμενα δεν προορίζονταν για δημοσίευση», όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Απαντώντας στην κριτική, πάντως, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε «Θέλουν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι η στρατηγική του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται και στις Θέσεις για το Συνέδριο, είναι αντικείμενο αρνητικής κριτικής και ασυμφωνίας από τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία χυδαία και ανυπόστατα προσπαθούν να αντιπαραθέσουν στην καθοδήγηση του Κόμματος. Παρά το γεγονός ότι για την επίθεση αξιοποιούνται τα γραπτά ορισμένων από τα μέλη και τους άσπονδους φίλους του ΚΚΕ, ακόμα και δημοσιογράφων του Ριζοσπάστη, η εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ