Ρωσία σε Τρόικα: Παρακολουθούμε κάθε κίνηση στην Κύπρο και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε - iefimerida.gr

Ρωσία σε Τρόικα: Παρακολουθούμε κάθε κίνηση στην Κύπρο και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς προειδοποιήσεις στέλνει η ρωσική κυβέρνηση προς τους εταίρους της Κύπρου αναφορικά με την πορεία των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα του νησιού, με την Ρωσική Εμπορική Τράπεζα (RCB), τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο δανείων στην Κύπρο, να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντρβέντ, μέσω της εκπροσώπου του, Ναταλία Τιμάκοβα, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Πούτιν θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για την κατάσταση της RCB, που είναι θυγατρική της κρατικής τράπεζας VTB.

« Ρωσική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση γύρω από την κατάσταση της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (RCB) - θυγατρική της κρατικής τράπεζας VTB - μέχρι να αποφασίσει τους τρόπους παροχής στήριξης στην οικονομία της Κύπρου» δήλωσε, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Novosti, η κα Τιμάκοβα.

Η VTB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος δανείως στη κυπριακή αγορά, μέσω της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (RVB) η οποία έχει καταθέσεις ύψους 2 δισ. ευρώ και η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα που δραστηριοποιείται στο νησί, ενώ έχει συνολικό κεφάλαιο 14 δισ. ευρώ.

Οταν ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο η VTB είχε παραδεχθεί ότι οι πιθανές απώλειες της θα είναι ποσά αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η θυγατρική RCB δεν θα επηρεαστεί παραπέρα, ωστόσο, η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση ενόψει και του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την Τρόικα.

Η εκπρόσωπος του κ. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είχε συνάντηση το Σάββατο με το οικονομικό του επιτελείο για συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του δανείου που είχε συνάψει με την Κύπρο, αλλά και τη λήψη μέτρων για τη θωράκιση της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ