Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χάρης Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στη θέση του Μιχάλη Σαρρή στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο δεύτερος.

Οπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο γεννημένος το 1972 κ. Γεωργιάδης είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Εχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του, αλλά και εκπρόσωπος του κόμματος.

Η πολιτική του σταδιοδρομία

Εκλέχθηκε βουλευτής με το ΔΗΣΥ στη Λευκωσία για πρώτη φορά το Μάιο του 2011, ενώ επανεκλέχθηκε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή όταν ο κ. Αναστασιάδης του ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση ως υπουργός Εργασίας.

Ο Χάρης Γεωργιάδης έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.) από το 2001 μέχρι το 2003, πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του ΔΗ.ΣΥ. από το 2004 μέχρι το 2006, διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΔΗΣΥ από το 2006 μέχρι το 2011. Επίσης, είναι εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Είναι παντρεμένος με την Εύα Γιάγκου και έχει μία κόρη. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις και οικονομικά, μεταπτυχιακά στις ευρωμεσογειακές σπουδές στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ορκομοσία του θα γίνει την Τετάρτη το πρωί και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ