Καταστροφικά τα στοιχεία Μαρτίου για τον μεταποιητικό PMI της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Καταστροφικά τα στοιχεία Μαρτίου για τον μεταποιητικό PMI της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τελευταίες ώρες οι χώρες της ευρωζώνης κοινοποίησαν τα νέα στοιχεία για το δείκτη PMI του μήνα Μαρτίου, αναφέρει ο ιστότοπος οικονομικών ειδήσεων Business Insider.

To PMI είναι ένας δείκτης που αντανακλά τις εξελίξεις στον μεταποιητικό τομέα μιας χώρας. Κάθε μέγεθος άνω των 50 μονάδων ενδεικνύει ανάπτυξη, ενώ κάθε μέγεθος κάτω των 50 μονάδων ενδεικνύει συρρίκνωση.

Οι αριθμοί είναι εν συνόλω καταστροφικοί, καθώς κανείς δεν ξεπέρασε τις 50 μονάδες. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι σε αρνητικό έδαφος διολίσθησε και ο γερμανικός μεταποιητικός PMI, στις 49 μονάδες από 50,3, με τις θέσεις εργασίας στον τομέα να υποχωρούν για πρώτη φορά φέτος, την παραγωγή επίσης και το κόστος εισροών να μειώνεται για τέταρτο διαδοχικό μήνα, ενώ ανάλογα αρνητικά στοιχεία ανακοινώθηκαν για τους PMI μεταποίησης της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας.

Συνοπτικά, τα πράγματα, όπως τα κατέγραψε το Markit, έχουν ως εξής:

Πρώτα απ' όλα ο γενικός χάρτης της ευρωζώνης, ο οποίος εμφανίζεται επιδεινωμένος, πολύ κάτω από το 50, φανερώνοντας βαθιά συρρίκνωση:

Καταστροφικά τα στοιχεία Μαρτίου για τον μεταποιητικό PMI της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 0

Ακολουθεί μία περίληψη των τρομακτικών αποτελεσμάτων για μερικές χώρες:

Καταστροφικά τα στοιχεία Μαρτίου για τον μεταποιητικό PMI της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 1

Τέλος, ο πραγματικά δυσοίωνος χάρτης, ο οποίος δείχνει την τροχιά κάθε χώρας:

Καταστροφικά τα στοιχεία Μαρτίου για τον μεταποιητικό PMI της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 2

Ο Μάρτιος, σύμφωνα με το Business Insider, υπήρξε τραγικός για την Ευρώπη (τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι υποδεικνύει η κατάσταση σε Κύπρο και Ιταλία), με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να βοηθήσει την κατάσταση και τις οικονομικές ελίτ να ζητάνε επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ