Μείωση 15%-20% στο χαράτσι -Ποιες λύσεις εξετάζουν στο Οικονομικών - iefimerida.gr

Μείωση 15%-20% στο χαράτσι -Ποιες λύσεις εξετάζουν στο Οικονομικών

Μείωση 15%-20% στο χαράτσι -Ποιες λύσεις εξετάζουν στο Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί σενάριο για μείωση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, βάσει του οποίου το χαράτσι θα πέσει κατά 15%-20%. Μάλιστα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του επεσήμανε πως το χαράτσι φέτος θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

Ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων κατά 315-420 εκατ. ευρώ και το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα, με τα οποία θα πρέπει να συμφωνήσει η Τρόικα.

Οι λύσεις που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, όπως αναφέρει και tovima είναι:

  • Να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου ακινήτων με βάση τις κατώτατες αντικειμενικές του δήμου τους και όχι ώς 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όπως γίνεται σήμερα.
  • Να επιβάλλεται ΕΕΤΗΔΕ και στα ακίνητα που νοικιάζει το Δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Σήμερα το Δημόσιο εξαιρείται από το τέλος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εξαιρούνται και οι εκμισθωτές των ακινήτων που χρησιμοποιεί, λένε στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Να ελεγχθούν οι δήμοι που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρανόμως έχουν καθιερώσει ειδικές κατηγορίες μειωμένου τέλους (μέχρι 29 βρέθηκαν σε μια περίπτωση).
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ