Η Lego αποσύρει «αντιμουσουλμανικό» παιχνίδι μετά από καταγγελίες ότι παραπέμπει σε τρομοκράτες - iefimerida.gr

Η Lego αποσύρει «αντιμουσουλμανικό» παιχνίδι μετά από καταγγελίες ότι παραπέμπει σε τρομοκράτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι έντονες διαμαρτυρίες της Τουρκικής κοινότητας στην Αυστρία ανάγκασαν τη Lego να σταματήσει την παραγωγή ενός παιχνιδιού το οποίο θεωρήθηκε «αντι-μουσουλμανικό» και παρουσίαζε τους μουσουλμάνους με ρατσιστικό τρόπο στα παιδιά ηλικίας 9-14 ετών, όπου απευθύνεται.

Στην αγωγή της Πολιτιστικής Επιτροπής των Τούρκων της Αυστρίας αναφέρεται πως το «Παλάτι του Τζάμπα», ενός εξωγήινου κακοποιού, με αποκρουστική όψη «οδηγεί τα παιδιά να ταυτίσουν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα με τους Ασιάτες και τους ανατολίτες γενικότερα». Επίσης, καθώς το επίμαχο Παλάτι διαθέτει ρουκέτες και πυραύλους, παραπέμπει εύλογα σε «τρομοκράτες».

«Η άσχημη μορφή του Τζάμπα Δε Χατ έχει στοιχεία φυλετικής προκατάληψης και το όλο σκηνικό αφήνει υπαινιγμούς κατά των Ασιατών, ως άτομα με δόλιες και εγκληματικές προσωπικότητες, εμπόρους όπλων, δουλεμπόρους και τρομοκράτες», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Επιτροπής των Τούρκων της Αυστρίας, Μελίσα Γκιουνές.

Αρχικά, η εταιρεία, μέσω της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της, Καταρίνα Σας, αρνήθηκε οποιαδήποτε ομοιότητα με οποιοδήποτε υπαρκτό κτήριο ή μνημείο.

Τελικά, η Lego αποφάσισε πριν λίγες ώρες να σταματήσει τη παραγωγή του παιχνιδιού από το 2014, αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποιο λόγο δεν αποσύρθηκαν τα παιχνίδια από τα ράφια των καταστημάτων.

«Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στην εταιρεία και την συγχαίρουμε για την απόφαση της αυτή», ήταν η άμεση ανακοίνωση του προέδρου της Πολιτιστικής Επιτροπής των Τούρκων της Αυστρίας, Μπιρόλ Κίλιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ