Γιατί ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς θα καθήσει στο σκαμνί για απιστία - iefimerida.gr

Γιατί ο δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς θα καθήσει στο σκαμνί για απιστία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σοβαρά αδικήματα που αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Μυκόνου στέλνει ο εισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Οικονόμου, τον νυν και τον πρώην δήμαρχο του νησιού, δύο αντιδημάρχους, τρεις δημοτικούς υπαλλήλους και έναν ξενοδόχο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή των οκτώ κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να λογοδοτήσουν για όσα τους αποδίδονται ότι τέλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν συνεπείς και εμφανίζονταν στον δήμο να πληρώσουν για κάθε σεζόν τα αποκαλούμενα τέλη παρεπιδημούντων. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι φέρεται ότι τους έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης, βάζοντας στην τσέπη τους τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στα επίδικα τέλη.

Κατά την κατηγορία, η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται ότι με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ.

Τη λίστα των κατηγορουμένων συμπληρώνουν τρεις υπάλληλοι του δήμου, προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας, εισπράκτορας και ταμίας και ένας ξενοδόχος.

Τέλος, τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο φαίνεται πως κατέχουν περιουσία δυσανάλογη με τις οικονομικές τους αποδοχές.

Κατά τον εισαγγελέα, προκύπτουν ενδείξεις για απιστία διά παραλείψεως με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου εις βάρος του νυν δημάρχου Μυκόνου, Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα και του πρώην δημάρχου, Χρήστου Βερώνη, αδίκημα που αντιμετωπίζουν και δύο αντιδήμαρχοι (πρώην και νυν). Οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι κατηγορούνται γιατί δεν είχαν συνταχθεί οι βεβαιωτικοί κατάλογοι με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη για τον δήμο.

Οπως δήλωσε σε επικοινωνία του με το iefimerida.gr ο δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς - Μέγας η σε βάρος του κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα υπεξαίρεσης και αφορά μόνον τους βεβαιωτικούς καταλόγους που άλλωστε έχουν ήδη συνταχθεί και έχουν εισπραχθεί σε σημαντικό βαθμό τα αντιστοιχούντα τέλη, ακόμη και με κίνηση της διαδικασία αναγκαστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ