Η πρεμιέρα της 3ης σεζόν του Game of Thrones κάνει ρεκόρ στα torrents - iefimerida.gr

Η πρεμιέρα της 3ης σεζόν του Game of Thrones κάνει ρεκόρ στα torrents

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποτέ ξανά στην ιστορία του διαμοιρασμού αρχείων μέσω πρωτοκόλλου bit-torrent δεν υπήρξε ένα torrent, με τόσα πολλά άτομα να το μοιράζονται ταυτόχρονα. Συνολικά οι λήψεις έφτασαν το ένα εκατομμύριο σε λιγότερο από μια μέρα με 160.000 χρήστες να το μοιράζονται ταυτόχρονα.

Ήταν βέβαια φυσικό η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της 3ης σεζόν της σειράς να δημιουργήσει τόσο μεγάλη δραστηριότητα στις διάφορες ιστοσελίδες διαμοιρασμού, αλλά τα συγκεκριμένα νούμερα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έσπασαν όλα τα ρεκόρ. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κατέβασαν ένα αντίγραφο του νέου επεισοδίου σπάζοντας το ρεκόρ διακίνησης.

Λίγες ώρες αφότου ανέβηκε το πρώτο αρχείο, το OpenBitTorrent ανέφερε ότι 163.088 άτομα μοιράζονταν ένα μοναδικό αρχείο. 110.303 από αυτούς είχαν ήδη κατεβάσει το αρχείο ενώ το έδιναν στους υπόλοιπους. Να πούμε εδώ πως η φιλοσοφίας λειτουργίας τους συγκεκριμένου πρωτοκόλλου διαμοιρασμού είναι η εξής: Στο διαδίκτυο όλοι οι χρήστες είναι ομότιμοι και ο καθένας μπορεί να ταυτόχρονα να κατεβάζει ένα αρχείο και να ανεβάζει τα κομμάτια τα οποία έχει ήδη λάβει από αυτό. Έτσι εξασφαλίζονται πολλές πηγές και υψηλές ταχύτητες.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε αποσπάσει η σειρά Heroes με 144.663 χρήστες της υπηρεσίας να μοιράζονται ένα και μόνο επεισόδιο. Η συγκεκριμένη σειρά διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή της.

Εάν προσμετρήσουμε όλα τα αρχεία torrents που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε διαφορετικές σελίδες μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι λήψεις έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και το Game of Thrones , για άλλη μια φορά, θα είναι η σειρά με τις περισσότερες λήψεις το 2013.

Πρώτες στον κατάλογο με τα περισσότερα άτομα που κατέβασαν την πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι οι ΗΠΑ και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση του προέδρου της HBO, της εταιρίας παραγωγής της σειράς. Σύμφωνα με τον ίδιο η πειρατεία δεν βλάπτει την σειρά, αλλά το αντίθετο. Η επίδρασή της στις πωλήσεις DVD μπορεί να είναι θετική.

Το «κατέβασμα» σειρών έχει γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο καθώς μέσω αυτού, μπορεί κάποιος να δει την αγαπημένη του σειρά χωρίς να περιμένει την μεταφοράς της σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του και φυσικά χωρίς συνδρομή στην εταιρία παραγωγής της εκάστοτε σειράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ torrents Game of Thrones HBO Bitorrent
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ