Προβόπουλος: Να φύγουν οι επίορκοι - Γιατί να πληρώνουμε τους κηφήνες του Δημοσίου - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Να φύγουν οι επίορκοι - Γιατί να πληρώνουμε τους κηφήνες του Δημοσίου

Προβόπουλος: Να φύγουν οι επίορκοι -Γιατί να πληρώνουμε τους κηφήνες του Δημοσίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τρόικα δεν μπορεί και δεν θα επιβάλει στην Ελλάδα μέτρα για τις καταθέσεις ανάλογα με αυτά που επιβλήθηκαν στην Κύπρο, ξεκαθάρισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εξυγιάνει επτά τράπεζες χωρίς ο καταθέτης τους να υποστεί την παραμικρή απώλεια, ενώ διευκρίνισε πως οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες εξηγώντας ότι τα 50 δισ. ευρώ που προβλέπονται για το τραπεζικό σύστημα αφορούν τόσο την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών όσο και την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών.

Παράλληλα ο κ. Προβόπουλος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο. «Γιατί οι επίορκοι πρέπει να πληρώνονται από το υστέρημά μας; Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που συνειδητά δουλεύουν και ξεπερνούν τον εαυτό τους, αλλά υπάρχουν και κηφήνες. Θα πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Ο κ. Μανιτάκης λέει ότι χρειάζεται χρόνος. Πόσος χρόνος; ένας αιώνας. Διαφωνώ, συνέχισε ο κ. Προβόπουλος, όχι με τον υπουργό αλλά με το ότι τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχουμε κάνει κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα περί επιστροφής στη δραχμή, ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε πως «θα ήταν αληθινός εφιάλτης. Θα ήταν εγκληματικό λάθος».

Τέλος χαρακτήρισε αναγκαίο κακό τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013, λέγοντας «εάν το καταργούσαμε θα έπρεπε να αυξήσουμε άλλο φόρο».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ