Αποδράσεις, καλάσνικοφ και... 39 επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι - iefimerida.gr

Αποδράσεις, καλάσνικοφ και... 39 επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους τριάντα εννέα φθάνει ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη πειθαρχική αργία, λόγω διάπραξης διαφόρων αδικημάτων, τους τελευταίους επτά μήνες.

Από τους 39 επίορκους, μάλιστα, οι οκτώ από αυτούς είναι προσωρινά κρατούμενοι και οι έξι κρατούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ την προηγούμενη επταετία (2005-2012) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μόλις 22 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθούν μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές της χώρας, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου το έγκλημα έχει λάβει διαστάσεις και ακολουθούνται πλέον μέθοδοι και μέσα τα οι οποία υπολείπονται κατά πολύ των μέσων που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μιλώντας στη ΝΕΤ, υποστήριξε ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας του κρατουμένου στο Κορυδαλλό που μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στο κελί του και το προαύλιο των φυλακών είναι από περιστατικό που συνέβη στα τέλη Δεκέμβρη.

Αμέσως μετά το γεγονός αυτό (4.1.2013) η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, στέλνοντας την υπόθεση στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προσέθεσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο επίμαχος κρατούμενος τιμωρήθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών για την «εκδρομή» του, ενώ, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να δοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σχετικό πόρισμα για την επίμαχη υπόθεση.

Ο κ. Καραγκούνης στις δηλώσεις του αυτές επεσήμανε ότι έχει καταστεί σαφές ότι το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας έχει μεταλλαχθεί και έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά «στρατιωτικού τύπου».

Εξάλλου, τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ότι μετά τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τη διασφάλιση των σχετικών κονδυλίων, θα δημιουργηθεί φυλακή υψίστης ασφαλείας, ενώ ενισχύονται τα περισσότερα καταστήματα κράτησης με αλεξίσφαιρα τζάμια στις σκοπιές και με συρματόσχοινα για την αποτροπή απόδρασης από αέρος.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του υπουργείου είναι ο εξοπλισμός των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό (ήδη παραδόθηκαν τα πρώτα 50 τουφέκια G3A3), η τοποθέτηση κλωβών διακοπής της χρήσης κινητών τηλεφώνων, η αύξηση των ελέγχων στα καταστήματα κράτησης με τη βοήθεια της Αστυνομίας, αφού το προσωπικό των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν επαρκεί, καθώς και η πρόσληψη 500 φυλάκων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η έλλειψη προσωπικού είναι δεδομένη καθότι τα τελευταία δυο χρόνια «χάθηκε» το 20% της δύναμης των φυλάκων λόγω των συνταξιοδοτήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων και συμπλήρωσε ότι είναι στην τελική φάση η νομοθέτηση των «ηλεκτρονικών βραχιολιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ