Οι ευφάνταστες, υψηλού επιπέδου φάρσες μέσων ενημέρωσης και μεγάλων εταιρειών - iefimerida.gr

Οι ευφάνταστες, υψηλού επιπέδου φάρσες μέσων ενημέρωσης και μεγάλων εταιρειών

Οι ευφάνταστες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ευφάνταστους τρόπους και φάρσες πέρα από τις συνηθισμένες τήρησαν το έθιμο της Πρωταπριλιάς μεγάλες πολυεθνικές και διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το BBC και ο Guardian. Tα απλά, κλασικά, παλιομοδίτικα και αθώα αστεία που συνήθιζαν να κάνουν οι περισσότεροι στο παρελθόν έχουν πλέον μετασχηματιστεί σε εταιρική στρατηγική ελεγχόμενη από στελέχη του μάρκετινγκ. Το αποτέλεσμα, πάντως, ανεξάρτητα της πρόθεσης, εντυπωσιακό.

Τα γυαλιά που επαυξάνουν την πραγματικότητα δώρο από τον Guardian στους αναγνώστες του

Ο Guardian πρόσφερε στους αναγνώστες του ένα ζευγάρι γυαλιά που «επαυξάνουν την πραγματικότητα» ώστε «να βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Guardian».

Ετσι, όταν θα κοιτάζουν ένα εστιατόριο, έναν κινηματογράφο ή ένα προϊόν, θα εμφανίζεται μπροστά τους η άποψη των κριτικών της εφημερίδας για αυτό, γράφει ο «συντάκτης» Lois P. Farlo - όνομα που προκύπτει από τον αναγραμματισμό της φράσης April Fools, δηλαδή «Πρωταπριλιά».

Στην περίπτωση που κάποιος αναγνώστης τύχει να πάρει στα χέρια του ένα αντίτυπο της δεξιάς Daily Mail, θα τεθεί σε εφαρμογή μια «τεχνολογία κατά της μισαλλοδοξίας» που θα σβήσει αυτομάτως το άρθρο γνώμης της εφημερίδας.

Τριπλό το «χτύπημα» της Google

Η Google, πρωτοπόρος στο μάρκετινγκ της Πρωταπριλιάς, προσέφερε στους χρήστες της σελίδας της μια δοκιμαστική μηχανή αναζήτησης, το «Google Nose», μέσω της οποίας όποιος θέλει θα μπορεί να αναζητήσει μυρωδιές μέσω του Ιντερνετ!

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στη νέα βάση δεδομένων: Στην υπηρεσία των χαρτών της πρότεινε στους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα κυνήγι θησαυρού ενώ στο YouTube «αποκάλυψε» ότι η υπηρεσία αυτή ήταν στην πραγματικότητα ένας κολοσσιαίος παγκόσμιος διαγωνισμός και τώρα ο ιστότοπος θα... κλείσει και θα αναδειχθεί ο νικητής.

Τετριμμένη η φάρσα της «Yahoo!»

Σε πιο παραδοσιακά... ύδατα κινήθηκε η γαλλική ιστοσελίδα της εταιρείας «Yahoo!», η οποία ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, για να κάνει οικονομία, θα μετακομίσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ένα από τα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού.

Η Ελισάβετ λόγω κρίσης νοικιάζει δωμάτια των Ανακτόρων!

Καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει και το Λονδίνο, η βρετανική εφημερίδα Daily Express υποστήριζε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να νοικιάσει μερικά δωμάτια στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μετά τα «ταχυδρομικά περιστέρια» έρχονται τώρα και οι «ταχυδρομικές κουκουβάγιες»

Η Daily Mail «αποκάλυψε» ότι, εμπνεόμενοι από το «ταχυδρομείο» του Χάρι Πότερ, κάποιοι εκπαιδεύουν κουκουβάγιες για να μεταφέρουν την αλληλογραφία.

Παλαιομοδίτικη η φάρσα των Times

Σε μια παλαιότερη, πιο αθώα εποχή γύρισε τους αναγνώστες της η εφημερίδα Times, δημοσιεύοντας ένα ρεπορτάζ για τα άρτι ανακαλυφθέντα ημερολόγια ενός αξιωματικού του 19ου αιώνα και τις γνώμες «ειδικών» που τα συνέκριναν με δύο πασίγνωστες φάρσες: Τα Ημερολόγια του Χίτλερ και την ανακάλυψη των απολιθωμένων οστών του (ανύπαρκτου) «Ανθρώπου του Πιλντάουν».

Ερχεται το κινητό-τηλέφωνο κρεβάτι!

Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών KDDI έριξε σήμερα στην αγορά ένα κινητό τηλέφωνο-κρεβάτι, έτσι που να μην χρειάζεται καν να σηκωθείς από τη σιέστα σου για να απαντήσεις στην κλήση.

Οποιος θέλει να χρησιμοποιεί φωνήεντα στο Twitter, θα πληρώνει για αυτά

Ενα μπλογκ στο Twitter (ή μάλλον στο Twttr) ανακοίνωσε ότι οι χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν φωνήεντα στα μηνύματά τους θα πρέπει να πληρώνουν για αυτά.

Στοματικό διάλυμα με γεύση... μπέικον

Η εταιρεία Procter & Gamble παρουσίασε επίσης ένα νέο στοματικό διάλυμα με γεύση μπέικον που χαρίζει «τσιτσιριστή αναπνοή».

Μηχανοκίνητο καροτσάκι μωρού από την BMW

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW πρότεινε στους Βρετανούς που έχουν ενθουσιαστεί με την εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας Κάθριν να αγοράσουν ένα P.R.A.M.: Ενα μηχανοκίνητο καροτσάκι μωρού.

Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη θα μοιράζουν τις εφημερίδες στη Γαλλία

Περιέργως, τα γαλλικά ταχυδρομεία ήταν αυτά που επισήμαναν τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης στη σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη εποχή: Σε δελτίο τύπου ανακοινώνουν ότι οι συνδρομητές εφημερίδων θα τις παραλαμβάνουν κάθε πρωί με μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.

Πρωταπριλιάτικα ψέματα που έμειναν στην ιστορία

Tο 1957, το BBC βομβαρδίστηκε από τηλεφωνήματα τηλεθεατών που ρωτούσαν απεγνωσμένα πού θα βρουν σπόρους σπαγκετόδεντρων καθώς η βρετανική τηλεόραση τους είχε διαβεβαιώσει ότι η καλλιέργεια μακαρονιών είναι εύκολη υπόθεση... Είκοσι χρόνια αργότερα, επίδοξοι τουρίστες ζητούσαν από την εφημερίδα Guardian πληροφορίες για το πώς θα ταξιδέψουν στο νησί Σαν Σερίφ το γραφικό και... τυπογραφικό αρχιπέλαγος, που φυσικά είναι ανύπαρκτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ