Η προανακριτική ψάχνει ποιος είπε ψέματα: Ο Διώτης ή ο Μπίκας; - iefimerida.gr

Η προανακριτική ψάχνει ποιος είπε ψέματα: Ο Διώτης ή ο Μπίκας;

Η προανακριτική ψάχνει ποιος είπε ψέμματα: Ο Διώτης ή ο Μπίκας;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Ιωάννη Διώτη και Κωνσταντίνου Μπίκα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο μάρτυρες θα βρεθούν σήμερα στο κοινοβούλιο προκειμένου να κληθούν από τα μέλη της επιτροπής να... αποσαφηνίσουν κάποια αντιφατικά σημεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις τους, καθώς όπως φαίνεται καθώς κάθε νεώτερη κατάθεση αντί να διαφωτίζει μάλλον συσκοτίζει περισσότερο την έρευνα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννης Διώτης στην πρώτη του κατάθεση είχε αναφέρει πως είχε δηλώσει πως το επίμαχο usb το είχε παραδώσει στις αρχές Αυγούστου στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ όταν ξανακλήθηκε στην προανακριτική όπου παρουσίασε αντίγραφα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 8 Ιουλίου, σημείωσε ότι «πιθανότατα» να έδωσε στον κ. Βενιζέλο το στικάκι εκείνη την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο οικονομικός εισαγγελέας παρέλαβε ένα στικάκι που είχε ημερομηνία εγγραφής την 8η Ιουλίου και το οποίο είχε υποστεί αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο, καθώς έλειπαν από εκεί τα ονόματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στα emails που παρουσίασε ο κ. Διώτης στην προανακριτική φαίνεται πως είχε ακόμα και την 8η Ιουλίου επικοινωνία με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στα μηνύματα, «εμπλέκονται» και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία ο ίδιος ο κ. Διώτης είχε γράψει απευθυνόμενος στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι εκκρεμούσε συνάντησή του με τον Κώστα (σ.σ. Μπίκα, όπως διευκρίνισε σε νεότερο σημείωμα, απαντώντας στην ερώτηση Παπακωνσταντίνου «ποιος Κώστας») ο οποίος μάλιστα είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό (σ.σ. εννοούσε τον Γιώργο Παπανδρέου).

Ο κ. Μπίκας από την πλευρά του, που στην αρχή είχε πει πως ο κ. Διώτης έλεγε ψέμματα και πως δεν είχε μιλήσει περί αυτού του θέματος στον τότε πρωθυπουργό, στην πιο πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή σημείωσε πως εκτός από την ενημέρωση που είχε κάνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχε μιλήσει και με τη διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη για το θέμα, χωρίς όμως να αναφέρει το πότε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο με θέμα το λαθρεμπόριο, στο τέλος του καλοκαιριού, αρχές Φθινοπώρου του 2011 είχε επισημάνει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει -για τα έσοδα- τη λίστα Λαγκάρντ.

Την κατάθεση του Διώτη ζητά ο Πεπόνης

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε και θα του σταλούν τα πρακτικά από την κατάθεση του κ. Διώτη.

Παράλληλα σήμερα, αναμένεται να στείλει το «usb» με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό «Hot Dog», ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ