Για υπεξαίρεση παραπέμπονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου - iefimerida.gr

Για υπεξαίρεση παραπέμπονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου

Για υπεξαίρεση παραπέμπονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να παραπεμφθούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αιγαίου ο νυν δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς και ο πρώην δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βερώνης, προτείνει με βούλευμά του ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Με βάση τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου φέρονται κατά τη δεκαετία 2002-2012 να έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας της υπεξαίρεσης και της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του δημοσίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Οπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, η ζημιά που υπέστη ο δήμος ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τν κ. Κουσαθανά-Μέγα και τον κ. Βερώνη για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002 – 2009, Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης, ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ απαλλάχθηκαν ι η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ