Η «κατάρα» των εχθρών του Πούτιν: O θάνατος του Μπερεζόφσκι σύμπτωση ή άλλο ένα θύμα στη λίστα των θανάτων; - iefimerida.gr

Η «κατάρα» των εχθρών του Πούτιν: O θάνατος του Μπερεζόφσκι σύμπτωση ή άλλο ένα θύμα στη λίστα των θανάτων;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στενός κύκλος του Μπορίς Μπερεζόφσκι που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή αποκλείει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας στο οποίο οδηγείται η αστυνομία και αφήνει υπονοούμενα για σύνδεση του θανάτου με αυτούς άλλων επικριτών του Πούτιν.

Ο Μπερεζόφσκι, ο οποίος είχε «αυτοεξοριστεί» στο Λονδίνο γιατί φοβόταν για τη ζωή του δήλωνε ότι ο Πούτιν ήθελε να τον καταστρέψει.

Δεν ήταν όμως ο μόνος που είχε αυτό το τέλος. Την τελευταία πενταετία, άλλοι τρεις ομοεθνείς του είχαν την ίδια τύχη, άλλος ένας επέζησε μιας δολοφονικής επίθεσης με πυροβόλο όπλο, ενώ και ο Βρετανός δικηγόρος πολλών πλούσιων Ρώσων σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η μακάβρια λίστα

Σάλος είχε ξεσπάσει στα διεθνή μέσα όταν ο πρώην κατάσκοπος Αλεξάντερ Λιτβινιένκο, ένας από τους επικριτές του Πούτιν που είχε μιλήσει ανοιχτά για τη διαφθορά εντός των κρατικών μηχανισμών που ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Βρετανία ως το 2006, πέθανε δηλητηριασμένος από ραδιενέργεια.

Ο γεωργιανός Αρκάντι Παταρκατσισβίλι που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του το 2007 έπειτα από ισχυρισμούς ότι σχεδίαζε πραξικόπημα πέθανε σε ηλικία 52 ετών στο Σάρεϊ. Το σπίτι του βρέθηκε καθαρό από ραδιενέργεια και αιτία θανάτου του θεωρήθηκε ξαφνική καρδιακή προσβολή.

Ο Αλεξάντερ Περεπιλίτσνι που φέρεται να βοηθούσε Ελβετούς ερευνητές να ελέγξουν Ρώσους αξιωματούχους που εμπλέκονταν σε μεγάλες απάτες σε ηλικία 44 ετών έπεσε νεκρός την ώρα του τζόκινγκ και οι δυο νεκροψίες που διενεργήθηκαν δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν την αιτία του θανάτου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ