Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες]

Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 30 Απριλίου, ήταν η 35η επέτειος από την πτώση της Σαϊγκόν της πρωτεύουσας του Νότιου Βιετνάμ,που σηματοδότησε το τέλος της μεγαλύτερης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου από Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο επονομαζόμενος «πόλεμος του Βιετνάμ» όπως έμεινε στην ιστορία, ήταν θεωρητικά η μάχη ήταν μεταξύ του Δημοκρατικού Στρατού του Βιετνάμ (Βόρειο Βιετνάμ) και της Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Νότιο Βιετνάμ). Ουσιαστικά όμως ήταν πόλεμος μέσω αντιπροσώπων μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, ένας από τους πολλούς που έγιναν λόγω της απροθυμίας των υπερδυνάμεων να εμπλακούν σε απευθείας πόλεμο μεταξύ τους που ίσως θα κατέληγε σε πυρηνική καταστροφή.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν ήδη εμπλακεί στον πόλεμο από το 1959, ωστόσο η μεγαλύτερη αποστολή αμερικανών στρατιωτών έγινε το 1965. Εγκατέλειψαν τη χώρα μετά από 8 χρόνια και δύο χρόνια αργότερα παραδόθηκε το Νότιο Βιετναμ, στις 30 Απριλίου 1975.

Στο Βιετνάμ, η 30η Απριλίου ονομάζεται Ημέρα της Απελευθέρωσης και η κυβέρνηση οργανώνει παρελάσεις, ωστόσο οι πληγές από τον πόλεμο θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις ψυχές των Βετεράνων.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από αμερικανούς στρατιώτες και αποτελούν σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο του Βιετνάμ την περίοδο που η συμμετοχή των ΗΠΑ βρισκόταν στην ακμή της στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Σπάνια στιγμιότυπα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ