Επέμβαση εισαγγελέα για τις εταιρείες που εντοπίστηκε DNA αλόγου - iefimerida.gr

Επέμβαση εισαγγελέα για τις εταιρείες που εντοπίστηκε DNA αλόγου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεμβαίνουν οι εισαγγελικές αρχές για τις εταιρείες στις οποίες εντοπίστηκε DNA αλόγου από τον ΕΦΕΤ σε μεγάλο ποσοστό, με το σκεπτικό του ενδεχόμενου δόλου, ενώ οι φάκελοι που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη με τα θετικά δείγματα έχουν φτάσει τα 34.

Για ενδεχόμενο δόλο των εταιριών στα προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε DNA αλόγου από τον ΕΦΕΤ κάνει έρευνα η δικαιοσύνη, με τις υποψίες να πέφτουν κυρίως στις εταιρείες στις οποίες εντοπίστηκε αλογίσιο κρέας σε μεγάλο ποσοστό (40% και πάνω), σύμφωνα με τα «ΝΕΑ».

Μέχρι στιγμής, οι εισαγγελείς έχουν παραλάβει 34 υποθέσεις προϊόντων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και πλέον θέλουν να εξακριβώσουν το κατά πόσο αληθεύουν οι ισχυρισμοί των εν λόγω εταιρειών ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την πρόσμειξη αλογίσιου κρέατος στα προϊόντα κρέατος και αλλαντικών που παρήγαν ή διακινούσαν, με τις έρευνες να στρέφονται προς την κατεύθυνση τουλάχιστον τριών εταιρειών, μία με έδρα την Αθήνα και δύο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες πέρυσι εισήγαγαν 30 τόνους αλογίσιου κρέατος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εισαγγελέας αλογίσιο κρέας DNA αλόγου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ