Από σήμερα κόβεται το επίδομα γάμου στον ιδιωτικό τομέα - iefimerida.gr

Από σήμερα κόβεται το επίδομα γάμου στον ιδιωτικό τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στην καταβολή του επιδόματος γάμου του 10%, που ίσχυε για όσους αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μπαίνει από σήμερα 1η Απριλίου, καθώς έληξε η διάρκεια της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της .

Το επίδομα είχε καταργηθεί για την πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονταν μέσω κλαδικών συμβάσεων από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργικού Συμβουλίου. Είχαν διατηρηθεί σε ισχύ μόνο οι όροι που αφορούσαν τον εισαγωγικό βασικό μισθό, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας.

Επίσης τίθεται σε εφαρμογή ο νέος μηχανισμός υπολογισμού του κατώτατου μισθού. Αρμόδιοι για τον υπολογισμό του είναι η κυβέρνηση μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο κατώτερος μισθός δεν υποκαθιστά τους μισθούς που ορίζονται με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά ορίζει τα κατώτατα όρια λαμβάνοντας υπόψη, την αγοραστική δύναμη των πλέον χαμηλότερα αμειβομένων και των εργαζομένων στον άτυπο τομέα της οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ