Peugeot 208 Τ16: Επιστροφή στο Pikes Peak με τον Sebastien Loeb - iefimerida.gr

Peugeot 208 Τ16: Επιστροφή στο Pikes Peak με τον Sebastien Loeb

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Pikes Peak Hill Climb ή αλλιώς η ανάβαση του Pikes Peak στο Κολοράντο είναι ο δεύτερος πιο παλιός αγώνας αυτοκινήτων που οργανώνεται στην Αμερική και σίγουρα ένας από τους πιο διάσημους.

Κι αυτό γιατί η μήκους 20 χιλιομέτρων διαδρομή, που από πέρυσι είναι όλη άσφαλτος, με τις 156 συνολικά στροφές και είναι ιδιαίτερα απαιτητική και σκαρφαλώνει από το υψόμετρο των 2.800 μέτρων της εκκίνησης στα 4.300 μέτρα του τερματισμού.

Aυτό σημαίνει ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην πορεία χάνουν σημαντικό μέρος της ιπποδύναμής τους -λόγω της μείωσης του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα όσο αυξάνεται το υψόμετρο- γεγονός που προσθέτει έναν ακόμα παράγοντα δυσκολίας.

Μια από τις συγκλονιστικές νίκες, σε συνδυασμό με ρεσιτάλ οδήγησης στη χωμάτινη τότε διαδρομή από τον Ari Vatanen, ήταν αυτή του 1988 με το Peugeot 405 T16, που την επόμενη χρονιά κέρδισε εκ νέου την ανάβαση του Pikes Peak αλλά με τον αμερικανό Robby Unser στο πηδάλιο. Η προσπάθεια του Vatanen έχει αποτυπωθεί σε μια βραβευμένη ταινία που λέγεται Climb Dance και την οποία μπορεί να δείτε στο video που επισυνάπτεται.
Η Peugeot έχει κερδίσει τη διάσημη ανάβαση του Κολοράντο και με το 205 T16, ενώ φέτος, στις 30 Ιουνίου, φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο με το 208 Τ16, πίσω από το τιμόνι του οποίου θα κάθεται ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Sebastien Loeb.

H όλη προσπάθεια της Peugeot υποστηρίζεται από τις Total, Red Bull και Michelin, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες αναφορικά με την ισχύ του 208 Τ16 Pikes Peak. Οι προδιαγραφές του πάντως το κατατάσσουν στην κορυφαία κατηγορία (Unlimited), γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει περισσότερους από 600 ίππους, προκειμένου άλλωστε το μικρό σε διαστάσεις Peugeot 208 να διεκδικήσει τη νίκη.

Peugeot 208 Τ16: Επιστροφή στο Pikes Peak με τον Sebastien Loeb | iefimerida.gr 0
Peugeot 208 Τ16: Επιστροφή στο Pikes Peak με τον Sebastien Loeb | iefimerida.gr 1
Peugeot 208 Τ16: Επιστροφή στο Pikes Peak με τον Sebastien Loeb | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιστροφή Peugeot 208 Τ16 Pikes Peak Sebastien Loeb
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ