Βενιζέλος:«Έφυγα από το Άμυνας και ήρθα στον πραγματικό πόλεμο» - iefimerida.gr

Βενιζέλος:«Έφυγα από το Άμυνας και ήρθα στον πραγματικό πόλεμο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πλέον ο νέος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς εκτός από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέλαβε και υπουργός Οικονομικών. «Φεύγω από την Αμυνα για να πάω τον πραγματικό πόλεμο και έρχομαι εδώ στο όνομα του ελληνικού λαού γιατί αυτός είναι ο πραγματικός διαχειριστής της κρίσης», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στο μυαλό του έχει τον κάθε άνεργο προσωπικά, τον καθε συνταξιούχο που βλέπει να περικόπτεται η συνταξή του, το κάθε νοικοκυριό, τον καθε επιχειρηματία την αγωνία και την αναγάνκτηση της ελληνικής κοινωνίας. Υποστήριξε πως το μήνυμα της κυβέρνησης είναι «είμαστε σταθεροί και συνεχίζουμε έτσι ώστε να είμαστε και συναινετικοί αλλά και αποφασιστικοί. Τέλος χαρακτήρισε τιμητική αλλά και προκλητική την πρόταση του Πρωθυπουργού και παραδέχθηκε πως πήρε τις αποφάσεις του με περίσκεψη, αλλά και με δισταγμούς.

Ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου στην κρισιμότερη περίοδο για την ελληνική οικονομία, καθώς εκκρεμούν οι αποφάσεις για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και βεβαίως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου στη Βουλή. Πρώτο σημαντικό ραντεβού είναι η συνάντηση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Κυριακή 19 Ιουνίου και την Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Τη ίδια ώρα το Βερολίνο «βάζει νερό στο κρασί του» και εκτιμάται ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πιστωτικού επεισοδίου και αλλεπάλληλων υποβαθμίσεων. Πολλά πάντως θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα, στη Σύνοδο Κορυφή της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ