Πράσινο κομμάτι μετεωρίτη από τον Ερμή εντοπίστηκε στη Γη - iefimerida.gr

Πράσινο κομμάτι μετεωρίτη από τον Ερμή εντοπίστηκε στη Γη

Πράσινο κομμάτι μετεωρίτη από τον Ερμή εντοπίστηκε στη Γη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κομμάτια από πράσινο μετεωρίτη, ο οποίος είναι πιθανό να προέρχεται από τον πλανήτη Ερμή ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο Μαρόκο και παρουσίασαν τον μοναδικό αυτό εύρημα τον Μάρτιο στο 44ο ετήσιο Συνέδριο Πλανητικών Επιστημών στο Τέξας.

Ουσιαστικά πρόκειται για περίπου 35 πράσινα πετρώματα τα οποία ανακαλύφθηκαν το 2012 και η σειρά ονομάστηκε NWA 7325. Οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τον Δρ. Άντονι Ίρβινγκ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, υπολογίζουν ότι ο μετεωρίτης από τον οποίο προέρχονται τα κομμάτια έχει ηλικία 4,56 δισεκατομμύρια χρόνια και παρατήρησαν επίσης ότι δεν μοιάζει με ευρήματα στη Γη από τον Άρη ή την Εστία, έναν από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς του ηλιακού συστήματος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μετεωρίτες που προέρχονται από τον Άρη είναι εμφανώς «διαποτισμένοι» με την ατμόσφαιρα του πλανήτη, ενώ τα πετρώματα από την Εστία έχουν επίσης πολύ συγκεκριμένη χημική σύσταση. Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια δεν ανήκουν σε κανέναν από τους δύο πλανήτες που προαναφέρθηκαν, οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι πιθανότατα ανήκει στον Ερμή.

Όπως εξηγούν, φαίνεται πως ο πράσινος μετεωρίτης δημιουργήθηκε και τελικά εκτοξεύτηκε από πλανήτη ή άλλο σώμα που σε κάποιο σημείο τη ιστορίας του είχε ροή μάγματος στην επιφάνειά του, αλλά η μαγνητική του ένταση είναι χαμηλότερη συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο μετεωρίτη βρέθηκε ποτέ στη Γη και θυμίζει τον Ερμή, ενώ υπάρχουν επίσης κοινά γεωλογικά και χημικά στοιχεία με τον συγκεκριμένο πλανήτη, όπως η χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ