Το Λονδίνο στη μεγαλύτερη πανοραμική φωτογραφία στον κόσμο - iefimerida.gr

Το Λονδίνο στη μεγαλύτερη πανοραμική φωτογραφία στον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια εικόνα τέτοιων διαστάσεων και απεικονίζει την πόλη του Λονδίνου. Δίνει μια άποψη 360 μοιρών και αποτελείται από 320 megapixels και 48.000 ανεξάρτητες λήψεις.

Η συγκεκριμένη εικόνα είναι τόσο λεπτομερέστατη που αν εκτυπωθεί σε 2 διαστάσεις θα χρειαστεί φωτογραφικό χαρτί μήκους 98 μέτρων και ύψους 24 μέτρων, σχεδόν όσο μεγάλο είναι το παλάτι του Buckingham. Χρειάστηκαν 3 μέρες για να παρθούν όλες οι φωτογραφίες και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τον Λονδίνο σε συνθήκες βροχής, ανέμου και χαμηλών θερμοκρασιών. Μάλιστα για την επεξεργασία η οποία οδήγησε στο τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκαν 3 ολόκληροι μήνες.

Η λήψη έγινε από τον πύργο τηλεπικοινωνιών του Λονδίνου (British Telecom Tower, γνωστός και ως Post Office Tower), ύψους 189 μέτρων, μία από τις υψηλότερες κατασκευές στο Λονδίνο, στο τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Είχε γίνει άλλη μια απόπειρα για μια πανοραμική άποψη του Λονδίνου, το 2010 και αυτή τη φορά το μέγεθος της εικόνας ήταν 80 megapixels, αρκετά μικρότερη σε σχέση με την πιο πρόσφατη.

Υπεύθυνη για το όλο εγχείρημα ήταν η φωτογραφική εταιρία 360Cities. Σύμφωνα με τον διευθυντή της, Steve Hercher, η δυσκολία ήταν αρκετά μεγάλη καθώς οι εργαζόμενοί της είχαν αντίπαλο τον άστατο καιρό του Λονδίνου ανάμεσα σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Τα μηχανήματα και τα λογισμικά που χρησιμοποιήθηκαν έφτασαν στα όριά τους. Τέλος η φωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι Canon EOS 7D.

Για να δείτε την πανοραμική φωτογραφία του Λονδίνου μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ