«Εκνευρίζομαι με τη λέξη 'αράπης'», δηλώνει ο Ησαΐας Ματιάμπα - iefimerida.gr

«Εκνευρίζομαι με τη λέξη 'αράπης'», δηλώνει ο Ησαΐας Ματιάμπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον ρατσισμό που έχει αντιμετωπίσει μίλησε ο Ησαΐας Ματιάμπα σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ένα από τα πιο ρατσιστικά πράγματα που έχουν γίνει είναι όταν πήγα να βγάλω ταυτότητα. Ήμουν εγώ, ο πατέρας μου, τα αδέλφια μου και η μητέρα μου. Οπότε γυρίζει και λέει ο αστυνομικός 'Τι γυρεύουν όλοι αυτοί οι μαύροι εδώ μέσα;' . Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν 'Θεέ μου, να μου δώσεις την δύναμη να δείξω σε κάποια άτομα ότι το χρώμα δεν παίζει κανένα ρόλο'». Αυτό δήλωσε ο ταλαντούχος τραγουδιστής στην εκπομπή Joy.

Προσθέτοντας «Δεν εκνευρίζομαι ούτε με την λέξη έγχρωμος, ούτε με την λέξη μαύρος. Εκνευρίζομαι με την λέξη αράπης. Αυτό μου χτυπάει αρκετά. Δεν μου το έχουν πει μπροστά μου. Σε ένα μαγαζί όμως που δούλευα άκουσα μια ατάκα την ώρα που τραγουδούσα 'Τι να μας πει τώρα και αυτός ο μαύρος'. Ήταν από ένα τραπέζι λίγο πιο πέρα. Δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κοιτάζω αυτόν που το είπε συνέχεια στα μάτια. Και εκείνος φυσικά δεν με κοίταζε πίσω».

Τέλος, στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης, ο -αφοπλιστικά ειλικρινής- Ησαΐας αποκάλυψε ότι, μεγαλώνοντας, υπήρχαν φορές που θα ήθελε να ήταν λευκός «Όλα τα κοριτσάκια στο σχολείο είχαν το πρότυπο του αγοριού που ήταν ξανθό με γαλανά μάτια. Αυτό με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ. Και υπήρχαν φορές που θα ήθελα να ήμουν λευκός. Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και σκεφτόμουν 'πως θα ήμουν άραγε σαν λευκός ή αν είχα διαφορετικό μαλλι';».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρατσισμός Ησαΐας Ματιάμπα Joy TV
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ