Saab: Τo Saab 9-3 που έμεινε στα χαρτιά θα κυκλοφορήσει; - iefimerida.gr

Saab: Τo Saab 9-3 που έμεινε στα χαρτιά θα κυκλοφορήσει;

Saab: Τo Saab 9-3 που έμεινε στα χαρτιά θα κυκλοφορήσει;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kατά τη διάρκεια της περιόδου που η Saab ανήκε στην ολλανδική Spyker τη διεύθυνση του τμήματος design της την είχε αναλάβει ο αμερικανός Jason Castriota. Ο οποίος αναφερόταν απευθείας στον τότε πρόεδρο της εταιρείας και είχε να επιδείξει αξιόλογες περγαμηνές, μιας και είχε θητεύσει στην ίδια θέση στο διάσημο ιταλικό στούντιο Stile Bertone και είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Pininfarina, έχοντας λάβει ενεργά μέρος στη σχεδίαση αρκετών Ferrari -τόσο μοντέλων παραγωγής όσο και πρωτοτύπων.

Στη διάρκεια της σύντομης όπως αποδείχθηκε καριέρας του στη Saab o Castriota είχε ασχοληθεί με την επανασχεδίαση του 9-3, που ήταν και το πιο δημοφιλές μοντέλο της σουηδικής εταιρείας. Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είχε επιλέξει τέτοιες γραμμές που δημιουργούσαν μια απευθείας σύνδεση με το αρχέτυπο Saab 900, που θεωρείται πλέον cult.

To Saab 9-3 του Jason Castriota δεν πάτησε ποτέ άσφαλτο ούτε έβαλε ποτέ βενζίνη, μιας και το πρόλαβαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώχευση της σουηδικής εταιρείας, ενώ τώρα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τα σχέδια του αμερικανού να μην πάνε τελείως στο βρόντο. Κι αυτό γιατί η NEVS, η National Electric Vehicle Sweden, στην οποία ανήκει πλέον η Saab, εξετάζει την προοπτική της παραγωγής του. Με τα παλιά μηχανικά μέρη -το πλαίσιο χρονολογείται από το 2002, είναι φυσικά της GM και αυτό του προτελευταίου Vectra- ενώ το 2014, αν τελικά υλοποιηθεί το όλο πλάνο, μπορεί να υπάρξει και μια ηλεκτρική έκδοση. Παράλληλα το συγκεκριμένο 9-3 μπορεί να είναι και το πρώτο Saab που θα κατασκευάζεται και στην Κίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ