Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Στουρνάρα για τις offshore στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Στουρνάρα για τις offshore στην Ελλάδα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Στουρνάρα για τις offshore στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ θέτοντάς του ερωτήματα για τις ενέργειες που έχει κάνει σε σχέση με τις χιλιάδες offshore που λειτουργούν στην Ελλάδα, σε μια χώρα, που όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου όπου «οι φοροφυγάδες κάνουν πάρτι».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τις δηλώσεις που έκανε εκεί σχετικά με τις offshore (σ.σ. «Τα κέντρα off shore πρέπει να εξαλειφθούν) αναφέρει χαρακτηριστικά πως «από τις διαπιστώσεις του κ. Στουρνάρα νιώθουμε πλήρεις, αλλά επειδή δεν είναι αναλυτής διεθνών φορολογικών θεμάτων άλλα υπουργός Οικονομικών ενός κράτους του οποίου οι φοροφυγάδες κάνουν πάρτι, εκμεταλλευόμενοι το αδιαφανές και προνομιακό φορολογικό καθεστώς των χιλιάδων offshore που λειτουργούν στην Ελλάδα, θα θέλαμε να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Στη συνέχει ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στον κ. Στουρνάρα μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το θέμα αυτό. Μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των offshore στην Ελλάδα που έχουν ελεγχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του, πόσες και σε ποιες ελληνικές επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμμετέχουν στο κεφάλαιό τους off shore εταιρίες, αλλά και για θέματα όπως τον αριθμό των εξειδικευμένων υπαλλήλων που γνωρίζουν το φορολογικό καθεστώς και κάνουν έλεγχο σε αυτές, και αν έχουν γίνει επιμορφωτικά σεμινάρια στους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ