Πολιτικοί της Κύπρου που είναι στη λίστα-φωτιά με τις διαγραφές δανείων αρνούνται κάθε εμπλοκή - iefimerida.gr

Πολιτικοί της Κύπρου που είναι στη λίστα-φωτιά με τις διαγραφές δανείων αρνούνται κάθε εμπλοκή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σκοπιμότητες αποδίδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, διαγράφηκαν χρέη πολιτικών προσώπων αξιωματούχων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων.

Αποσπάσματα της σχετικής λίστας, δημοσιεύονται στην Αθηναϊκή Εφημερίδα, Έθνος. Στη λίστα φαίνονται τα ονόματα πολιτικών προσώπων ή συνδεδεμένων με αυτούς εταιριών οι οποίοι προχώρησαν σε διακανονισμούς και διαγραφή χρεών. Επιπλέον, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, σε αρκετές περιπτώσεις οι διαγραφές έγιναν σε εταιρίες συγγενικών προσώπων βουλευτών, πολιτικών και αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών της Βουλής δεν έχει ενώπιον της τέτοια λίστα δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Οτιδήποτε διαδίδεται και δημοσιεύεται αυτή την ώρα, είπε, δε βοηθά το έργο της Επιτροπής. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξυπηρετεί σκοπιμότητες για να καλύψει κάποιους, κατά την έκφρασή του.

Πρόδρομος Προδρόμου: Δεν έχω σχέση με διαγραφή δανείου, έγινε πλαστογραφία

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρει ότι, η υπόθεση στην οποία γίνεται αναφορά στο όνομα του, αφορά περίπτωση πλαστογραφίας σε τραπεζικό λογαριασμό του. «Το άτομο που ήταν υπεύθυνο για την πλαστογράφηση του λογαριασμού οδηγήθηκε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου και καταδικάστηκε. Η τράπεζα αναγνώρισε μέρος της ευθύνης για χρεώσεις μέσω πλαστογραφίας και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να επιμερισθεί η ζημιά», είπε χαρακτηριστικά. Ο Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό και την αγανάκτηση που εκδηλώνεται έναντι τυχόν χαριστικών πρακτικών και προνομιακής μεταχείρισης αλλά μαζί με την αυστηρότητα, θα πρέπει να υπάρξει και προσοχή στη μεταχείριση των στοιχείων και πληροφοριών που πρέπει πράγματι να έρθουν στη δημοσιότητα.

Παπαδάκης (ΕΔΕΚ): Να αποκαλυφθούν τα ονόματα

Να υπάρξει διαφάνεια ζητά με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Σ ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. " Καλούμε σε πρώτη φάση όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στις αποκαλύψεις περί χαριστικής και προνομιακής μεταχείρισης από τις Τράπεζες κατά το χρόνο που αυτές παρέσερναν την Κυπριακή οικονομία στην καταστροφή να δώσουν τη ρητή τους συγκατάθεση ώστε τα ονόματα τους να αποκαλυφθούν αλλά και οι περιπτώσεις όπου έτυχαν προνομιακής ή ειδικής μεταχείρισης να εξεταστούν υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας", τονίζει.

Τίμης Ευθυμίου: Ανθρωμόμορφα αρπακτικά βρήκαν την ευκαιρία, δεν έχω σχέση

"Όλες οι υποχρεώσεις που είχα έναντι της Τράπεζας Κύπρου ως μέτοχος σε συγκεκριμένη η εταιρεία έχουν ρυθμιστεί μετά από εξόφληση σχετικού δανείου στο πλαίσιο νόμιμου διακανονισμού με την Τράπεζα το 2008, όπως δηλαδή συμβαίνει σε χιλιάδες περιπτώσεις καθυστερημένων δανείων εταιρειών. Διακανονισμός ο οποίος αυτονόητα θα πρέπει να εμφαίνεται και στα αρχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ως εκ τούτου ουδεμία ενέργεια χαριστική, μεμπτή και παράνομη υφίσταται", αναφέρει σε γραπτή δηλωσή του ο Τίμης Ευθυμίου.

Στην γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι "ανθρωπόμορφα αρπακτικά βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν στο δραματικό σκηνικό της Κύπρου «αίμα και χρήμα», προβαίνοντας σε «αποκαλύψεις» λιστών αμφιβόλου πηγής και καμίας πιστοποίησης". Ο κ. Ευθυμίου, επιφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματα του έναντι προσώπων,εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων που κάνουν αναφορά στο όνομα του σε σχέση με «λίστα διαγραφής δανείων πολιτικών προσώπων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ