Ξανά αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το «παράθυρο» - iefimerida.gr

Ξανά αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το «παράθυρο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το «παράθυρο» επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας, καθώς επανήλθε «αμαρτωλή» ρύθμιση η οποία επέτρεπε την μοριοδότηση εκπαιδευτικών με κριτήρια ακριτικής περιοχής ενώ υπηρετούσαν στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην οδό Πατησίων.

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την επαναφορά ρύθμισης η οποία επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς να μοριοδοτούνται με κριτήρια ακριτικής περιοχής ενώ είναι αποσπασμένοι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τον ΕΟΠΠΕΠ στην οδό Πατησίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το οποίο αφήνει νύξεις για κομματικές εξυπηρετήσεις σε εκπαιδευτικούς.

Τι περιλαμβάνει η «αμαρτωλή» ρύθμιση

Σύμφωνα με τη ρύθμιση για το ΙΝΕΔΕΒΙΜ και τον ΕΟΠΠΕΠ, οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα πάρουν απόσπαση στους οργανισμούς της οδού Πατησίων, θα μπορεί να κερδίσει ευνοϊκή μετάθεση κοντά στο σπίτι του. Πριν καταργηθεί η εν λόγω ρύθμιση, όσοι εκπαιδευτικοί είχαν εξασφαλίσει την απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, υπέβαλαν αίτηση για οργανική θέση σε ακριτικές περιοχές (πχ Έβρος( και στη συνέχεια έπαιρναν απόσπαση πίσω το υπουργείο διατηρώντας ταυτόχρονα τα μόρια της ακριτικής θέσης, ενώ παράλληλα η ρύθμιση αναγνώριζε ότι είχαν εκπληρώσει την υποχρέωση τους να υπηρετήσουν σε περιοχή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Η εν λόγω ρύθμιση είχε καταργηθεί από την Άννα Διαμαντοπούλου με τον νόμο 3848 το 2010, χωρίς να προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των εκπαιδευτικών καθώς σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του υπουργείου στην «Κ», «όλοι γνώριζαν ότι ήταν άδικο να μοριοδοτούνται όσοι -συνήθως χαριστικά- έπαιρναν απόσπαση δίπλα στο σπίτι τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ