Πιστοί σταυρώνονται αναπαριστώντας το θάνατο του Χριστού [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Πιστοί σταυρώνονται αναπαριστώντας το θάνατο του Χριστού [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς σήμερα και στις Φιλιππίνες αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο της σταύρωσης των πιστών που αναπαριστούν τον μαρτυρικό θάνατο του Χριστού στον Σταυρό.

Σε μία χώρα όπου το 80% των κατοίκων είναι καθολικοί, η τελετουργία της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί το σημαντικότερο σημείο των εορτασμών του Πάσχα.

Φέτος, χιλιάδες πιστοί και τουρίστες συγκεντρώθηκαν στο Σαν Φερνάντο, 60χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το έθιμο. Εκατοντάδες άνθρωποι μαστιγώθηκαν σε ένδειξη μετάνοιας και περισσότεροι από 30 άνδρες σταυρώθηκαν για να εξιλεωθούν και να τιμήσουν τη θυσία του Χριστού.

Ο 57χρονος Βιλφρέντο Σαλβαντόρ, από το χωριό Σαν Χουαν, μίλησε για την απόφασή του να σταυρωθεί και δήλωσε πως για πρώτη φορά σταυρώθηκε πριν από 7 χρόνια για να ευχαριστήσει τον Χριστό για όλα τα θαύματα στη ζωή του, αλλά και για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του.

Ωστόσο η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει εκφράσει την έντονη αντίθεση της με την συγκεκριμένη τελετουργία και έχει ζητήσει από τους πιστούς να παρακολουθούν τις λειτουργίες και τις αγρυπνίες στις ενορίες τους, καθώς και τους άλλους επίσημους εορτασμούς και να σταματήσουν αυτό το επικίνδυνο έθιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ