«Ζούμε ένα δεύτερο Αττίλα», δηλώνουν εξοργισμένοι οι Κύπριοι τραγουδιστές που ζουν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Ζούμε ένα δεύτερο Αττίλα», δηλώνουν εξοργισμένοι οι Κύπριοι τραγουδιστές που ζουν στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή τους για όσα συμβαίνουν στην Μεγαλόνησο εκφράζουν οι Κύπριοι καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι ετοιμάζουν συναυλία αλληλεγγύης για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

«Είναι ένας δεύτερος Αττίλας. Οικονομικός Αττίλας. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε με άλλους όρους, νομίζω ότι ήταν μια γερμανική κατοχή. Προσωπικά έχω υποστεί μεγάλη ζημιά (σ.σ. από το κούρεμα των καταθέσεων). Τόσο εγώ όσο εγώ και η οικογένειά μου και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε πάλι στα πόδια μας». Αυτό δήλωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μια άποψη με την οποία συμφωνεί και η Ευρυδίκη: «Από το πρώτο άκουσμα των εξελίξεων αυτών, το μυαλό μου πήγε στο '74. Είναι σαν μια καινούργια εισβολή, σαν ένας καινούργιος πόλεμος που μας γίνεται. Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε έναν εχθρό που προσπαθεί να καταλάβει τη χώρα μας... έχουμε αντιπάλους τους συμμάχους μας. Είναι ένα καινούργιο πείραμα αυτό, αλλά η Κύπρος ξεκινά στην ουσία να αγωνίζεται μετά από μία ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι όπως το σκέφτηκα "Ένωση Δολοφόνων"».

Στα πλαίσια του ίδιου θέματος μίλησε και η Δέσποινα Ολυμπίου «Κυριαρχεί ο φόβος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Πραγματικά είναι σαν να το έχω ζήσει δύο φορές. Βλέπω τώρα το έργο να διαδραματίζεται πάνω – κάτω με τον ίδιο τρόπο».

Τέλος οι Κύπριοι καλλιτέχνες εκδηλώνουν και εμπράκτως την συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους, πραγματοποιώντας συναυλία αλληλεγγύης στην Λευκωσία την επόμενη Δευτέρα (01/04) προκειμένου να μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως αλεύρι, γάλα παιδικό/παιδικές τροφές, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, λάδι μαγειρέματος, όσπρια, πάνες για παιδιά, ρύζι, μακαρόνια, σκόνη πλυσίματος, είδη προσωπικής υγιεινής, στιγμιαίος καφές, υγρό πιάτων και χυμοί.

Στην συναυλία θα δώσουν το παρών -μεταξύ άλλων οι Άννα Βίσση, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Δέσποινα Ολυμπίου, Χρήστος Θηβαίος, Σοφία Παπάζογλου, Ευριδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, Ηρώ, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ