Γιατί όλοι στην Κύπρο ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του κεντρικού τραπεζίτη Πανίκου Δημητριάδη

Κόμματα, επιχειρηματίες, νομικοί αλλά και η Εκκλησία της Κύπρου τον κατηγορούν ότι επέφερε ανεπανόρθωτα πλήγματα στην οικονομία της χώρας. Ο ίδιος δεν παραιτείται και δηλώνει προκλητικά ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του... Μάριο Ντράγκι!

Στο στόχαστρο πολιτικών, κομμάτων, επιχειρηματιών του νησιού αλλά και της Εκκλησίας έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα ο Πανίκος Δημητριάδης. Ολοι ζητούν την παραίτησή του. Η Βουλή διαπίστωσε ότι «ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, με την ελλιπή διαχείριση των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του, έχει επιφέρει ανεπανόρθωτα πλήγματα στην οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας» και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κινήσει τη διαδικασία για να απομακρυνθεί από τη θέση του ο Δημητριάδης, αφού ο ίδιος αρνείται να παραιτηθεί.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι ο διοικητής της ΚΤ έχασε την εμπιστοσύνη του κυπριακού λαού και των κυπριακών κομμάτων, ωστόσο η συζήτηση που επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα για το θέμα αναβλήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.

Καίριο χτύπημα εναντίον του κ. Δημητριάδη ήρθε από την Αρχιεπισκοπή που ζητάει την κεφαλή του επί πίνακι επειδή με βάση όσα έχει αποφασίσει, η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί από τους καταθέτες που θα «κουρευτούν», οι οποίοι θα λάβουν ως αντάλλαγμα μετοχές της Τράπεζας και θα καταστούν οι νέοι μέτοχοί της. Αυτό σημαίνει ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα χάσουν την αξία της επένδυσής τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ