Ο Μπερσάνι ζητάει από τον Ναπολιτάνο να πείσει Μπερλουσκόνι, Γκρίλο για κυβέρνηση - iefimerida.gr

Ο Μπερσάνι ζητάει από τον Ναπολιτάνο να πείσει Μπερλουσκόνι, Γκρίλο για κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν και επισήμως οι διερευνητικές επαφές του επικεφαλής της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, με τα υπόλοιπα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης και πλέον στρέφεται προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας.

Ο Μπερσάνι δεν βρήκε κοινό τόπο ούτε με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ούτε με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκε στο προεδρικό Μέγαρο για να δηλώσει στον πρόεδρο Τζιόρτζο Ναπολιτάνο την αδυναμία να σχηματίσει κυβέρνηση.

Πάντως, δεν παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την επιθυμία του να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά όλα επαφίενται στις διαβουλεύσεις που θα ξεκινήσει εκ νέου από την Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Μου τέθηκαν όροι απαράδεκτοι. Ενημέρωσα τον πρόεδρο ότι η προσπάθειά μου δεν οδηγήθηκε σε λύση και σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος αποφάσισε να εκτιμήσει άμεσα ο ίδιος την κατάσταση».

Ο κ. Ναπολιτάνο θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων για να βρεθεί η χρυσή τομή ενώ πρώτα θα δει τον εκπρόσωπο του Μπερλουσκόνι και εν συνεχεία τους υπόλοιπους.

Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης των κ.κ. Ναπολιτάνο και Μπερσάνι, ότι ο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς «δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ