Μένει μέχρι να... φύγει και ο Γ. Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Μένει μέχρι να... φύγει και ο Γ. Παπακωνσταντίνου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μένει μέχρι να... φύγει ο Γ. Παπακωνσταντίνου; Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του ότι υπάρχει τρομερή δυστοκία στην ανεύρεση αντικαταστάτη του στο υπουργείο Οικονομικών, κυρίως λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που αποθαρρύνουν όσα πρόσωπα- τεχνοκράτες και εξοικοινοβουλευτικούς- έχουν βολιδοσκοπηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Γ. Παπακωνσταντίνου να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του, παρά το ότι βρισκόταν εξαρχής στη κορυφή της λίστας των υπό αποχώρηση υπουργών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο- προκειμένου να αποφευχθεί το προφανές φιάσκο ενός ριζικού ανασχηματισμού, όπου θα παρέμενε στη θέση του ο κορυφαίος υπουργός- το οποίο προβλέπει το διαχωρισμό του σημερινού υπουργείου Οικονομικών, με τη δημιουργία ενός υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, το οποίο θα αναλάβει αποκλειστικά και μόνο τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, δηλαδή πολύ απλά τις διαβουλεύσεις με τη Τρόικα, τη Κομισιόν, το ΔΝΤ.

Αυτή η προοπτική, σύμφωνα με πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στις διεργασίες του ανασχηματισμού, ενδεχομένως να κάμψει τις αντιστάσεις των τεχνοκρατών που θα ήθελε ο Πρωθυπουργός να στελεχώσουν τη νέα Κυβέρνηση, τουλάχιστον για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα. Όσον αφορά, δε, στην... ονοματολογία, ο Λ. Παπαδήμος που ήταν εξαρχής επιφυλακτικός στο να διαχειριστεί τη κατάσταση, έχει γίνει ακόμα πιο επιφυλακτικός λόγω του πολιτικού κλίματος, ενώ και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας, στον οποίο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια διερευνητική κρούση, επικαλέστηκε το βαρύ πολιτικό κλίμα και δεν θέλησε να μπει καν στην όποια επί της ουσίας συζήτηση συμμετοχής του στη Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ