Ο Παπακωνσταντίνου ενώ έβαζε στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ κυνηγούσε το «Πρώτο Θέμα» - iefimerida.gr

Ο Παπακωνσταντίνου ενώ έβαζε στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ κυνηγούσε το «Πρώτο Θέμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί η ομολογία του Ιωάννη Διώτη στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ότι «το άλλο θέμα», στο οποίο αναφερόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αντάλασσε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν ήταν ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ αλλά η προσωπική του εμμονή εναντίον της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής και έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου και Μιλιτιάδη Βαρωβιτσιώτη, ο κ. Διώτης αποκάλυψε ότι το «άλλο θέμα» για το οποίο πιεστικά τον ρωτούσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητώντας να μάθει αν υπάρχουν νεότερα ήταν η εξέλιξη της υπόθεσης του Θέμου Αναστασιάδη.

Από την ανάγνωση των επίμαχων emails προκύπτει πως με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών ασκούσε αφόρητη πίεση στις ελεγκτικές (στην προκείμενη περίπτωση στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) αλλά και στις δικαστικές αρχές να κινηθούν εναντίον του Θέμου Ααστασιάδη.

Αναλυτικότερα, ο διάλογος Διώτη-Παπακωνσταντίνου μέσω e-mails είχε ως εξής:

- Παπακωνσταντίνου: «... σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»

- Διώτης «Το άλλο το παρακολουθώ»

- Παπακωνσταντίνου: «Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ