Οι γάμοι των ομοφυλόφιλων διχάζουν τις ΗΠΑ - Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση - iefimerida.gr

Οι γάμοι των ομοφυλόφιλων διχάζουν τις ΗΠΑ - Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση

Οι γάμοι των ομοφυλόφιλων διχάζουν τις ΗΠΑ - Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σε μια διήμερη ακρόαση ιστορικής σημασίας. Ενώ μέσα στην αίθουσα οι δικαστές εξετάζουν την νομιμότητα της απαγόρευσης, έξω από το δικαστήριο, διαδηλώνουν οι υπέρμαχοι αλλά και οι πολέμιοι των ομόφυλων γάμων.

Εννέα δικαστές του Σώματος εξετάζουν τη νομιμότητα της απαγόρευσης του γάμου ομοφυλόφιλων στην Καλιφόρνια και η διαδικασία αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Αμερική και μακροπρόθεσμα όλος ο κόσμος, παρόμοια ζητήματα.

Προς το παρόν, υπάρχουν δύο δικαστές που είναι αναποφάσιστοι, αφού εξέφρασαν αμφιβολίες για την Πρόταση 8 που εγκρίθηκε από τους ψηφοφόρους το 2008 και αφορά την απαγόρευση του γάμου ατόμων ίδιου φύλου.

Ο δικαστής Άντονι Κένεντι αναφέρθηκε σε «νομική ζημία» υποστηρίζοντας ότι τα 40.000 παιδιά που μεγαλώνουν από ομοφυλόφιλους γονείς στην Καλιφόρνια, «θέλουν οι γονείς τους να έχουν πλήρη αναγνώριση».

Αμφιβολίες για την απαγόρευση εξέφρασε και ο δικαστής Τζον Ρόμπερτς, που προεδρεύει της ακρόασης ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς και των μυστικών διαβουλεύσεων οι οποίοι υπολογίζεται να διαρκέσουν μήνες, αφού η τελική ετυμηγορία θα βγει πιθανώς τον Ιούνιο.

Το Δικαστήριο έχει διάφορες επιλογές ώστε να αντιμετωπίσει με σχετική ευελιξία το θέμα, όπως το να αποφανθεί ότι το Σύνταγμα επιβάλλει σε όλες τις πολιτείες να αφήσουν τα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται, θεωρώντας την απαγόρευση περιορισμό σε ελευθερίες που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα.

Μία άλλη πιθανή λύση είναι να αφήσει το ελεύθερο σε κάθε πολιτεία να νομοθετήσει όπως θέλει, αφού ήδη ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν τους ομόφυλους γάμους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ