Ganvie: Η εντυπωσιακή Βενετία της Αφρικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Ganvie: Η εντυπωσιακή Βενετία της Αφρικής [εικόνες]

Ganvie: Η εντυπωσιακή Βενετία της Αφρικής [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Αφρικάνικο χωριό Ganvie, είναι παγκοσμίως γνωστό ως η «Βενετία της Αφρικής», αφού βρίσκεται χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στη λίμνη Νόκου, στο Μπενίν και οι μετακινήσεις μεταξύ των σπιτιών γίνεται με βαρκάκια, ακριβώς όπως και στη Βενετία με τις γόνδολες.

Το πρωτότυπο αυτό χωριό δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα σε μία προσπάθεια των ιθαγενών να βρουν ένα ασφαλές μέρος κατοικίας, μακριά από τις πολεμοχαρείς φυλές Fon που ζούσαν στα εδάφη της περιοχής. Σήμερα οι περίπου 20.000 κάτοικοι που ζουν ακόμη στο Ganvie, ασχολούνται με τη γεωργία, την αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια.

Ωστόσο, όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται οπτικά, η ζωή στο χωριό αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονες βροχοπτώσεις όλο το χρόνο, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα συχνές πλημμύρες και καταστροφές των σπιτιών.

Δείτε το μοναδικό χωριό στις εικόνες που ακολουθούν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ