Σκουρλέτης: Δεν λέμε πάση θυσία στο ευρώ - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Δεν λέμε πάση θυσία στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του real fm ερωτηθείς αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε:

«Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ».

Όπως, είπε, «για μας το δίλημμα είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία θα βασίζεται σε μια πολιτική η οποία θα διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, θα ανατρέπει το κοινωνικό status όλων των προηγούμενων δεκαετιών, αν θέλουμε μια Ευρώπη της ύφεσης της ύφεσης και την ακραίας λιτότητας ή όχι. Και η επιλογή μας είναι το δεύτερο. Θέλουμε μια Ευρώπη που να έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη των λαών, την διεύρυνση της δημοκρατίας και μια ανάπτυξη που αν προστατεύει την εργασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι προ λίγων ημερών ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ανάλογο τόνο είχε πει πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη και την παραμονή στην ευρωζώνη.

Όλα αυτά αυξάνουν το ενδιαφέρον ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ