Απίστευτος κινούμενος χάρτης δείχνει τη χρήση του internet παγκοσμίως [εικόνα] - iefimerida.gr

Απίστευτος κινούμενος χάρτης δείχνει τη χρήση του internet παγκοσμίως [εικόνα]

Απίστευτος κινούμενος χάρτης παρουσιάζει τη χρήση του διαδικτύου παγκοσμίως [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα παράνομο πείραμα οδήγησε στην δημιουργία του πιο εντυπωσιακού κινούμενου «χάρτη διαδικτύου» που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Ένας χάκερ, χρησιμοποιώντας ένα αρχείο κατάφερε να μετρήσει και να καταγράψει τη δραστηριότητα στο ίντερνετ περισσοτέρων από 500.000 χρηστών του παρουσιάζοντας τη χρήση του ιντερνετ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιώντας ένα αρχείο που είχε το μέγεθος μίας εικόνας JPEG, το οποίο θα αυτοκαταστρεφόταν αν κάτι πήγαινε στραβά, απέκτησε πρόσβαση σε όλα τα router του κόσμου και έκανε μερικές δοκιμές καταγράφοντας την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα και δημιούργησε ένα χάρτη για το πώς μοιάζει το διαδίκτυο στη διάρκεια μίας ημέρας σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο χακερ, μιλώντας για το εγχείρημά του δήλωσε: «Είδα την ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε μία κλίμακα που αγγίζει ολόκληρο το ίντερνετ, να ελέγξω εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές με ένα κλικ του ποντικιού μου, να εντοπίσω τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο με έναν τρόπο τέτοιο που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει. Απλά διασκεδάζω με τους υπολογιστές και το ίντερνετ με έναν τρόπο τέτοιο, που μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν, έτσι αποφάσισα πως το συγκεκριμένο εγχείρημα αξίζει το χρόνο μου»

Στο χάρτη απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που η χρήση του ίντερνετ είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ με μπλε τα μέρη όπου δεν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα και δείχνει πως αλλάζει η χρήση του διαδικτύου σε διάφορες περιοχές του πλανήτη μας μέσα σε ένα 24ωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ