Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους κάτω των 30 ετών στον τουρισμό - iefimerida.gr

Νέες θέσεις εργασίας για ανέργους κάτω των 30 ετών στον τουρισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανοιγμα» για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους κάνει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα προσφέρει πεντάμηνη επιδοτούμενη κατάρτιση σε 10.000 νέους μέχρι 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού, με τους απόφοιτους των ΑΕΙ-ΤΕΙ να αμείβονται με 460 ευρώ τον μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι που είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτω θα παίρνουν 400 ευρώ.

Την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerisia, έχοντας στα «σκαριά» νέο έτοιμο πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει την πεντάμηνη απασχόληση σε 10.000 νέους κάτω των 30 ετών για 5 μήνες. Το πρόγραμμα, θα προβλέπει θεωρητική κατάρτιση μέσω ΚΕΚ για 80 με 100 περίπου ώρες με αμοιβή πέντε ευρώ την ώρα.

Οι άνεργοι θα πληρώνονται με 460 εάν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ 400 ευρώ τον μήνα θα παίρνουν όσοι είναι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ ενώ προβλέπεται η επιδότηση για 1 χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ