Πέντε τρόποι να αποκτήσεις δυνάμεις σούπερ ήρωα στην πραγματικότητα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε τρόποι να αποκτήσεις δυνάμεις σούπερ ήρωα στην πραγματικότητα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα γενιά χάκερς, ονόματι body hackers, δεν διστάζουν να υποβάλουν τα σώματά τους σε εγχειρήσεις προκειμένου να αποκτήσουν καινούργιες ή να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες αισθήσεις τους.

Η εξαιρετικά δημοφιλής τάση τού να ενσωματώνεις τεχνολογία ετοιμάζεται να περάσει στο mainstream. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται σχετικό δημοσίευμα της Huffington Post, που κάνει λόγο για τα πλεονεκτήματα του να έχεις π.χ. μαγνήτες στα δάχτυλά σου. Επίσης αναφέρει για τη νέα συσκευή που τοποθετείται κάτω από το δέρμα σου, αναλύει το αίμα σου σε real time και στέλνει τα αποτελέσματα στο κινητό σου. Ακόμα μιλάει για το Cyborg Foundation, που ειδικεύεται στην παραγωγή νέων αισθήσεων. Πάντως μέχρι στιγμής οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις του είδους είναι οι εξής.

Μαγνήτες στα δάχτυλα

Τη δυνατότητα να σηκώνει συνδετήρες στον αέρα έχει όποιος αποφασίσει να εισάγει μαγνήτες neodymium στις άκρες των δαχτύλων του. Οι συγκεκριμένοι μαγνήτες δεν είναι ακόμη τόσο δυνατοί ώστε να σβήνουν πιστωτικές κάρτες ή σκληρούς δίσκους, αλλά σου επιτρέπουν να αισθάνεσαι την ύπαρξη ηλεκτρικών πεδίων. Κάτι που, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Μπέργκ, «σε κάνει interactive σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο».

Εμφυτεύματα RFID

Πρόκειται για μικροσκοπικά εμφυτεύματα RFI (Radio Frequency Identification) που δίνουν στον χρήστη τους μια ασφαλή ραδιοσυχνότητα που μπορεί να σκαναριστεί από μακριά. Μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σου δίνει πρόσβαση στο κομπιούτερ σου, το αυτοκίνητο ή το χρηματοκιβώτιό σου. Και η οποία είναι πολύ πιο δύσκολο να χακαριστεί από ένα password ή τα δακτυλικά σου αποτυπώματα.

Ενισχυμένη αίσθηση κινδύνου

Η στολή αισθητήρων που έχει δημιουργήσει το Electronic Visualization Laboratory στο Σικάγο διαθέτει υπερηχητικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν την κίνηση αντικειμένων σε απόσταση 20 μέτρων. Σύμφωνα με σχετικά τεστ, κάποιος που τη φοράει (ακόμη και αν έχει τα μάτια του καλυμμένα) καταλαβαίνει πολύ πιο γρήγορα αν π.χ. ένα αυτοκίνητο έρχεται προς το μέρος του με μεγάλη ταχύτητα και έχει τη δυνατότητα να προστατευτεί.

Η άλλη διάσταση των χρωμάτων

Εδώ και δέκα χρόνια ο Νέιλ Χάρμπισον, ιδρυτής του Cyborg Foundation, που πάσχει από αχρωματοψία φοράει μια ειδική «κεραία» που του επιτρέπει κυριολεκτικά να ακούει τα χρώματα. Τα οποία μετατρέπονται σε μια σειρά ήχων που ακούει μόνο εκείνος. Κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, «μετατρέπει κάθε επίσκεψή μου σε μια γκαλερί σε συναυλία».

Ενισχυμένο GPS

Η σχεδιασμένη από ένα Γερμανό επιστήμονα Compass Belt (ζώνη πυξίδας) επιτρέπει σε αυτόν που τη φοράει να γνωρίζει πάντα πού είναι ο βορράς. Καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι της ζώνης δονείται και στο υπενθυμίζει. Σύμφωνα με πειράματα, αν φοράς τη ζώνη συνεχώς επί 6 εβδομάδες, ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η αίσθηση προσανατολισμού σου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Huffington Post μαγνήτες Verge body hacker gizmodo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ