Γιωργος και υπουργοί αγκιστρώνονται στις καρέκλες τους - iefimerida.gr

Γιωργος και υπουργοί αγκιστρώνονται στις καρέκλες τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαία υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας προκειμένου να διατηρηθούν οι ίδιοι και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Για να δικαιολογήσουν μάλιστα την ατολμία τους και προφανώς για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες μεταθέτουν στο άμεσο μέλλον το θέμα της διαδοχής, ελπίζοντας να είναι έτοιμοι οι ίδιοι στην κούρσα αντικατάστασης Παπανδρέου. Μάλιστα για να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη τη στάση τους ανασύρουν τα φαντάσματα της αποστασίας εν έτη 2011 αρνούμενοι να καταλάβουν ότι η κοινωνία παρακολουθεί αμήχανη και προβληματισμένη την αδυναμία αυτής της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους. Μεταξύ αυτών η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, η Λούκα Κατσέλη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η κ.Διαμαντοπούλου συνομιλώντας νωρίτερα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε όσους ετοιμάζονται να θέσουν θέμα ηγεσίας :« Θεωρίες συνομωσίας και Ιουλιανά δεν περνάνε. Αν τεθεί θέμα ηγεσίας θα βγω μπροστά και θα στηρίζω τον πρωθυπουργό. Πρέπει να οριστεί κυβέρνηση σήμερα, γιατί έχουν αρχίσει οι tour operators και ακυρώνουν πακέτα για την Ελλάδα». Από την πλευρά του, ο υπουργούς Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις του την ώρα που έφτανε στη Βουλή είπε «η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό». οκ.Ρέππας τόνισε «οι περιστάσεις απαιτούν από κάθε πολιτικό να κάνει το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα προσωπικό του ζήτημα και όχι το προσωπικό του ζήτημα πολιτικό πρόβλημα».

«Έχουμε και αρχηγό και πρωθυπουργό. Χρειάζονται αποφασιστικά βήματα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης προσερχόμενος στη Βουλή.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Χρήστο Παπουτσή και τη Λούκα Κατσέλη. Ο κ.Παπουτσής δήλωσε «είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». Η Κ.Κατσέλη δήλωσε «είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός σκεφτόταν να θέσει μόνος του στην ΚΟ το θέμα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, ωστόσο οι υποστηρικτές του, τον προτρέπουν να μην προβεί σε μία τέτοια κίνηση και όπως λένε χαρακτηριστικά όποιος θέλει να τον αμφισβητήσει μπορεί να τον κάνει στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ