Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε στις 20:31 το βράδυ στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή και πρώην μέλους του ΔΣ της τράπεζας Κύπρου Νίκου Τσάκου, στην περιοχή της Ακρόπολης στις οδούς Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές υλικές ζημιές.

Το γύρο του κόσμου κάνει η βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή κ. Τσάκου, όπου χθες το βράδυ άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό. Στις 20:10, προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και λίγο αργότερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή. Η τοποθετημένη σε σχολική τσάντα βόμβα εξερράγη στις 20:31 με μικρές μόνο υλικές ζημιές.

Στο σπίτι υπήρχε φύλακας, ο οποίος θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί εάν είχε παρατηρήσεις ύποπτες κινήσεις, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί κι η κάμερα, καθώς υπάρχει να έχει καταγραφεί κάτι επιλήψιμο από τυχόν κάμερες στη γύρω περιοχή.

Η επίθεση με βόμβα στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή, έκανε το γύρο του κόσμου με την Liberacion να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία του κ. Τσάκου είναι μια από τις πιο σημαντικές εφοπλιστικές εταιρείες της Ελλάδος. Δεν γνωρίζουμε ποιο μέλος της οικογένειας ήταν στόχος. Ο Νίκος Τσάκος, 50 ετών, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Παναγιώτη Τσάκου, ήταν μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, μιας εκ των τραπεζών που βρέθηκαν στον κυκλώνα της κρίσης που ταλανίζει το μεσογειακό νησί, και οικονομικά πολύ συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Την Κυριακή εξερράγη και άλλη βόμβα στην Λεμεσό, έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου».

(photo: eurokInissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ