Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χρηματοδότησης ζητούν οι δήμαρχοι - iefimerida.gr

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χρηματοδότησης ζητούν οι δήμαρχοι

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χρηματοδότησης ζητούν οι δήμαρχοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της χρηματοδότησης προς τους δήμους συζήτησαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι, ζητώντας να εφαρμοστούν οι επενέργειες της απογραφής του 2011.

Όπως αναφέρουν δήμαρχοι από δήμους που έχει σημειωθεί αύξηση πληθυσμού έως και 70% συγκριτικά με την απογραφή του 2001, τελούν υπό ασφυκτική οικονομική κατάσταση, δεδομένων των μεγάλων περικοπών στις χρηματοδοτήσεις.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί σε 192 δήμους και έχει μειωθεί σε 133 δήμους συγκριτικά με το 2001. Δώδεκα δήμοι έχουν αύξηση πληθυσμού μεγαλύτερη από 40% και 15 δήμοι μείωση πληθυσμού μεγαλύτερη από 20%, με τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού (22.400 κατοίκους) να εμφανίζεται στο δήμο Λάρισας και τη μεγαλύτερη μείωση στο δήμο Αθηναίων (-127.886 κατοίκους).

Οι προτάσεις για αλλαγές στις κατανομές των χρηματοδοτήσεων θα συζητηθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που προγραμματίζεται για τις 20 Μαΐου και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει τις τελικές αλλαγές στις κατανομές ανά δήμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ