Οι συνεχείς αντιφάσεις του Διώτη μπερδεύουν την προανακριτική - iefimerida.gr

Οι συνεχείς αντιφάσεις του Διώτη μπερδεύουν την προανακριτική

Οι συνεχείς αντιφάσεις του Διώτη μπερδεύουν την προανακριτική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπα με τις καταθέσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής αλλά και στους οικονομικούς εισαγγελείς βρέθηκαν εκ από το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη της προανακριτικής της Βουλής, καθώς αυτά που είπε χθες και σήμερα ο κ. Διώτης έρχονται σε αντίθεση με αυτά που είχε πει πριν από λίγους μήνες.

Πολλοί βουλευτές μίλησαν για θολή και περίεργη κατάθεση ενώ άλλοι αμφισβήτησαν εντόνως αυτό που είπε ο κ. Διώτης ότι είναι πιθανό να έχει δώσει το USB στον κ. Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί ήταν ο ίδιος ο κ. Διώτης που στις 3 Οκτωβρίου του 2012 καταθέτοντας στην επιτροπή Θεσμών είχε πει ξεκάθαρα ότι έδωσε το USB στον κ. Βενιζέλο τον Αύγουστο, επειδή ο κ. Βενιζέλος είχε βεβαρημένο πρόγραμμα και δεν μπορούσε να τον δει.

Η δεύτερη αντίφαση έγκειται στο θέμα της εμπλοκής του κ. Μπίκα, καθώς κατά τη μεσημεριανή συνεδρίαση αναφερόμενος ξανά στο e-mail που κατέθεσε χθες έκανε λόγο για παρεξήγηση και κακή διατύπωση στο e-mail. «Τον ήθελα για να μάθω πώς έφτασε η λίστα στην Ελλάδα και όχι για το πώς θα χειριστούμε τη λίστα» φέρεται να είπε σήμερα ο κ. Διώτης ενώ στο e-mail αναφέρεται ξεκάθαρα ότι με τον κ. Μπίκα θα προχωρούσαν στη διερεύνηση και στην επεξεργασία της λίστας.

Τρίτη αντίφαση η ημερομηνία παράδοσης του USB από τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς στην προανακριτική επιτροπή δήλωσε ότι το πήρε στις 6 Ιουλίου ενώ στη Θεσμών τον Ιούνιο.

Τέλος, θορυβημένος από την πρόθεση της προανακριτικής να καλέσει για εξηγήσεις τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο τότε πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τη λίστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ