Όταν όλα βουλιάζουν...η Ελλάδα παίρνει βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς

Την ώρα που τα μηνύματα για την Ελλάδα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη μη κυβερνητική ευρωπαϊκή οργάνωση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Europa Nostra.

Οι διακρίσεις αφορούν στην υποδειγματική συντήρηση των Προπυλαίων αλλά και για την τεχνογνωσία που ανέπτυξε η ομάδα των Ελλήνων συντηρητών αρχαίων μνημείων.

Οι τριάντα νικητές, των οποίων τα σχέδια επιλέχθηκαν μεταξύ σχεδόν διακοσίων προεπιλεγμένων σχεδίων, τιμώνται για τα επιτεύγματά τους σε τέσσερις τομείς: συντήρηση, έρευνα, ειδικές υπηρεσίες και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, παρουσία μεταξύ άλλων του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,αλλά και του Πλάθιντο Ντομίνγκο,του τενόρου παγκοσμίου φήμης και προέδρου της Europa Nostra.

«Το παρελθόν μπορεί να μας διδάξει πολλά για το παρόν και το μέλλον και γι' αυτό οφείλουμε να φροντίσουμε ώστε να εκτιμάται η κληρονομιά μας από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την προστατεύουμε προς όφελος των μελλοντικών γενεών» δήλωσε η επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ