Λίστα Λαγκάρντ: Τα e-mails που καίνε και εμπλέκουν τον Γιώργο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Λίστα Λαγκάρντ: Τα e-mails που καίνε και εμπλέκουν τον Γιώργο Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα e-mails που εμφάνισε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, είχαν ενημέρωση για την αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ, όπως αποδεικνύεται από τα e-mails - φωτιά του κ. Διώτη.

Αυτό προέκυψε από e-mails που εμφάνισε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, τα οποία αφορούν την αλληλογραφία του με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική επικοινωνία έγινε 24 ώρες πριν από την αντιγραφή του επίμαχου USB με τη Λίστα Λαγκάρντ από τον Ιωάννη Διώτη και 30 ημέρες αφότου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εγκατέλειψε το υπουργείο Οικονομικών.

Από τα e-mails προκύπτει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της Λίστας Λαγκάρντ με τον Κώστα Μπίκα, παρότι ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει δηλώσει άγνοια για την υπόθεση.

Αντίθετα, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, φαίνεται να έχει ενεργό ρόλο στη διερεύνηση του σκανδάλου, αλλά και να έχει ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται στα e-mails:

Το πρώτο e-mail στάλθηκε στις 10:06 π.μ. και φέρεται να είναι από τον κ. Διώτη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου
* «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου - που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή - δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδυ. Γ.Π.Δ»
* Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ιωάννη Διώτη, ώρα 10:20 π.μ.
«Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε»
* Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη, ώρα 1:26 μ.μ.
«Πράγματι περάσαμε καλά Γιάννη. Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»
* Ιωάννης Διώτης προς Γ. Παπακωνσταντίνου, ώρα 1:56 μ.μ.
«Ναι το έλαβα, αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ' αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Εχει γίνει καμία επεξεργασία;»
* Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι Διώτη, ώρα 3:07 μ.μ.
«Ποιον Κώστα; Ναι, είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (εννοεί προφανώς Γ. Καπελέρη) να ψάξει καμιά 30αριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία».
* Ιωάννης Διώτης προς Γ. Παπακωνσταντίνου, ώρα 3:12 μ.μ.
«Τον Μπίκα, μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα».
* Ιωάννης Διώτης προς ,Γ Παπακωνσταντίνου, ώρα 3:13 μ.μ.
«Το άλλο το παρακολουθώ».
* Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη, ώρα 3:17 μ.μ.
«Ναι, μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι...».

Ο Μπίκας πάλι στην Προανακριτική

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ αποφάσισαν να καλέσουν εσπευσμένα τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα προκειμένου να καταθέσει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Μπίκας αν και αρχικά είχε πει πως δεν γνώριζε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ και τη διαδρομή της, οι αποκαλύψεις από τα e-mail που ήρθαν στη δημοσιότητα έδειξαν πως ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ όχι μόνον έχει συνεχιζόμενη εμπλοκή με τις διαδικασίες διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και ενημερώνε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου θέλει ο Μαρκογιαννάκης

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Επιτροπή, στην περίπτωση που ο τελευταίος αρνηθεί να πάει και να στείλει υπόμνημα.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να κληθεί μετά την εξέταση Μπίκα προκειμένου να καταθέσει μετά και τις νέες αποκαλύψεις με τα e-mail που ήρθαν στη δημοσιότητα και έδειξαν πως ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ όχι μόνον έχει συνεχιζόμενη εμπλοκή με τις διαδικασίες διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν είχε αναφέρει στην προηγούμενη κατάθεσή του την επικοινωνία μέσω e-mail υποστήριξε πως τα κρατούσε για την υπερασπιστική του γραμμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ