Την αλβανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Euromax εξαγόρασε ο Ομιλος Μαρινόπουλου - iefimerida.gr

Την αλβανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Euromax εξαγόρασε ο Ομιλος Μαρινόπουλου

Αλβανική αλυσίδα σουπερμάρκετ εξαγόρασε ο όμιλος Μαρινόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεκτείνεται στα Βαλκάνια ο όμιλος Μαρινόπουλος, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Αλβανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Euromax από την εταιρία Balfin.

Πρόκειται για μία αλυσίδα με 23 καταστήματα, 17 από τα οποία λειτουργούν στα Τίρανα, ενώ η συμφωνία, η οποία υπόκειται στην έγκριση των τοπικών αρχών Ανταγωνισμού, πρόκειται να αναβαθμίσει πλήρως την παρουσία της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην Αλβανία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική επέκτασής της στο σύνολο της Βαλκανικής αγοράς.

Πλέον, μετά την επιχειρηματική αυτή κίνηση, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ελέγχει στα Βαλκάνια 860 καταστήματα: 800 στην Ελλάδα, 16 στην Κύπρο, 17 στη Βουλγαρία, 1 στα Σκόπια και πλέον 24 στην Αλβανία, αφού λειτουργούσε ήδη ένα πριν την εξαγορά της Euromax

Το δίκτυο της Μαρινόπουλος, στην Αλβανία, που συνολικά έχει έκταση 19.521 τ.μ., περιλαμβάνει 17 καταστήματα στα Τίρανα, 2 στη Durres, 2 στη Fier, 1 κατάστημα στη Vlora, 1 στο Elbassan, και 1 σουπερμάρκετ που ήδη λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο TEG, στα Τίρανα.

Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της εταιρίας Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να αγγίξει τα 40 εκ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ