Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range - iefimerida.gr

Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range

Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο Range Rover Sport, που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη και την έκθεσή της, ακολουθεί την αισθητική του πιο μικρού Evoque και υιοθετεί την τεχνολογία του μεγαλύτερου, κλασικού Range Rover, που οδηγεί και σε μια σημαντική μείωση του βάρους του. Μη φανταστείτε βέβαια πως πλέον συγκαταλέγεται στην κατηγορία φτερού. Απλά αντί για 2,5 τόνους ζυγίζει πλέον 2,1, πρόοδος αναμφίβολα σημαντική.

Σε σχέση με το κλασικό Range πάντως το Sport είναι και πιο κοντό και πιο χαμηλό, ενώ το εσωτερικό του είναι το ίδιο πολυτελές. Παράλληλα εμφανίζεται πιο ποιοτικό και πιο άνετο, ειδικά για όσους κάθονται πίσω. Κορυφαίος κινητήρας του θα είναι ο V8 kompressor των 5.000 κυβικών και των 510 ίππων, που το επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 σε μόλις 5,3 δεύτερα. Η γκάμα συμπληρώνεται από τους πετρελαιοκινητήρες TDV6 και SDV6 με 258 και 292 ίππους αντίστοιχα, ενώ αργότερα θα προστεθεί τόσο ένας ακόμα πιο μεγάλος diesel, ο SDV8 των 4.400 κυβικών με τους 339 ίππους, όσο και ένα υβριδικό.

Το Range Rover Sport είναι φυσικά τετρακίνητο, ενώ τα διαθέσιμα συστήματα του είδους είναι δύο. Το στάνταρ είναι πιο light, με διαφορικό Torsen και κατανομή 42:58 στους δύο άξονες, ενώ η πιο hard core κλασική μετάδοση με κεντρικό διαφορικό, κατανομή 50:50, πίσω μπλοκέ διαφορικό και κοντές σχέσεις χρεώνεται επιπλέον. Για το off road υπάρχουν παράλληλα η καινούργια εκδοχή του Terrain Response 2, που αναγνωρίζει την επιφάνεια στην οποία κινείται το Range Sport και προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις του και η πνευματική ανάρτηση που εξασφαλίζει μέχρι και 285 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, ενώ ακόμα και σχεδόν 90 εκατοστά νερού δεν αποτελούν απροσπέλαστο εμπόδιο.

Παρά τις δυνατότητες εκτός δρόμων πάντως η έμφαση έχει δοθεί στα δυναμικά χαρακτηριστικά στην άσφαλτο, για να δικαιολογείται μεταξύ άλλων και η ονομασία Range Rover Sport. Όσο για τις τιμές σίγουρα δεν θα είναι χαμηλές, ειδικά από τη στιγμή που η βάση είναι το επίσης καινούργιο κλασικό Range Rover και το αλουμινένιο πλαίσιό του.

Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 0
Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 1
Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 2
Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 3
Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 4
Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 5
Νέο Range Rover Sport: Πιο σπορ με βάση πλέον το κλασικό Range | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ