Άγαλμα του Χριστού 28 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας [βίντεο] - iefimerida.gr

Άγαλμα του Χριστού 28 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα τεράστιο άγαλμα του Χριστού, όμοιο με αυτό του Ριο ντε Τζανέιρο βρίσκεται στη Μάλτα, ωστόσο σε αντίθεση με την Βραζιλιάνικη εκδοχή του, το συγκεκριμένο άγαλμα δεν δεσπόζει στην κορυφή κάποιου λόφου, αλλά είναι βυθισμένο στα 28 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το άγαλμα ύψους 3 μέτρων, ζυγίζει περίπου 13 τόνους και είναι κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα και τσιμέντο. Δημιουργός του είναι ο Μαλτέζος γλύπτης Άλφρεντ Καμιλέρι Κάουτσι, ο οποίος το κατασκεύασε προς τιμήν της επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' στη Μάλτα το 1990.

Όταν ο Πάπας ήρθε στη Μάλτα και ευλόγησε το άγαλμα, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον πυθμένα της θάλασσας, στα Νησιά του Αγίου Παύλου και παρόλο που είναι καλυμμένο με φύκια και θαλάσσια φυτά, αποτελεί τον νούμερο ένα πόλο έλξης για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για καταδύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ