Α. Σαμαράς: «Ο λαός πρέπει να δώσει τη λύση» - iefimerida.gr

Α. Σαμαράς: «Ο λαός πρέπει να δώσει τη λύση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκλογές θα γίνουν, γιατί το ΠΑΣΟΚ σέρνεται μόνο του σε εκλογές από τις αντιφάσεις, από τις τύψεις του ή και από τα δύο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. «Ο λαός πρέπει να δώσει τη λύση. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει», τόνισε χαρακτηριστικά και έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τους βουλευτές του, ζητώντας τους να πάνε κοντά στον κόσμο γιατί «ο λαός σύντομα θα πάρει την απόφασή του».

Αναφερόμενος στο ναυάγιο των συζητήσεων για κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, διότι «δεν άντεξε τις πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του».

Ο κ. Παπανδρέου -πρόσθεσε- είναι αιχμάλωτος όσων είναι γαντζωμένοι στην εξουσία και η προσπάθεια διάσωσης της χώρας έγινε «προσπάθεια διάσωσης της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας».

Στις συζητήσεις με τον κ. Παπανδρέου -είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- «διαφωνίες δεν αναφάνηκαν, σημεία τριβής δεν υπήρξαν». Όμως, την τελευταία στιγμή, όπως είπε, ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε.

Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του στην Κ.Ο. ο Αντώνης Σαμαράς και επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για τις επαφές που είχαν χθες αναφορικά με τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Το μήνυμα της ΝΔ είναι στάση ψυχραιμίας όταν η κυβέρνηση μοιάζει να τα έχει χαμένα. Συνέπεια πολιτικης όταν κάποιοι άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη στάση του κόμματός του είπε: «Δεν λαϊκίσαμε όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, δεν κατεβάσαμε τον κόσμο στους δρομους, δεν είπαμε όχι σε όλα. Δεν διστάσαμε να του προσφέρουμε συναίνεαση. Δεν διστάσαμε να ψηφίσουμε πολλά νομοσχέδια που ήταν σωστά και κρίσμα για τον τόπο. Δεν διστάσαμε να πούμε ναι στο Μνημόνιο. Κι αυτό το κάναμε για τρεις λόγους: Προβλέψαμε τη μεγάλη ύφεση, τη διόγκωση του χρέους και ότι όλα αυτά δεν θα τα άντεχε η κοινωνία».

«Θέλουμε την αλλαγη του Μνημονίου, την αλλαγή αυτής της πολιτικής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο. Γι' αυτό προτείναμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Αντί για αλλαγή πολιτικής, έχουμε με το μεσοπρόθεσμο επιμονή στο ίδιο λάθος».

Συνέχισε λέγοντας πως «το σχέδιο αυτό δεν δουλεύει γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο και το έχουμε εμείς. Χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση και αυτό θα είμαστε εμείς».

Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Παπανδρέου οτι δεν διαπραγματεύθηκε όπως έκαναν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. «Δεν τα σκέφτηκε, δεν τα έκανε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ