Τετράθυρο AUDI A3: Το επιτυχημένο A3 τώρα και με πορτμπαγκάζ - iefimerida.gr

Τετράθυρο AUDI A3: Το επιτυχημένο A3 τώρα και με πορτμπαγκάζ

Τετράθυρο AUDI A3: Το επιτυχημένο A3 τώρα και με πορτμπαγκάζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To τετράθυρο Audi A3, που αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό, παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Το A3 σεντάν, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, τα τετράθυρα είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα της μικρο-μεσαίας κατηγορίας παγκοσμίως, βασίζεται στο επιμηκυμένο πλαίσιο του πεντάθυρου Α3 Sportback, αλλά σε σχέση με αυτό είναι 15 εκατοστά πιο μεγάλο. Κάτι που του επέτρεψε να έχει ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ 425 λίτρων, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για ένα τετράθυρο μοντέλο, που εξ ορισμού έχει πιο οικογενειακό χαρακτήρα.

Η πώληση του Audi A3 σεντάν θα ξεκινήσει προς τα τέλη του καλοκαιριού, ενώ αρχικά τουλάχιστον θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης και έναν diesel. Ο τελευταίος είναι ο δίλιτρος 2.0 TDI των 150 ίππων, ο οποίος έχει τις ίδιες επιδόσεις (0-100 σε 8,4 δευτερόλεπτα και τελική 213) με τον βασικό κινητήρα βενζίνης, τον 1.4 TSI των 140 ίππων, με το σύστημα της απομόνωσης των κυλίνδρων. Η μέση κατανάλωση του τελευταίου είναι 4,7 λίτρα αμόλυβδης, ενώ αυτή του πετρελαιοκινητήρα 4,3.

Φυσικά καλύτερες είναι οι επιδόσεις που συνοδεύουν το 1.8 TFSI των 180 ίππων, ενώ προς το τέλος του χρόνου στη γκάμα θα προστεθεί και το S3, με τον turbo των 2.000 κυβικών και των 300 ίππων (0-100 σε 5,3 δευτερόλεπτα!) και την τετρακίνηση quattro.

Όταν ξεκινήσει η διάθεση του πιο οικογενειακού τετράθυρου Α3 οι τιμές του θα είναι λίγο πιο υψηλές από αυτές του αντίστοιχου Sportback, πράγμα που σημαίνει πως το 1.4 TFSI πιθανότατα θα ξεκινά από τις 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ