Παγκόσμια πρωτεύουσα σε επιθέσεις καρχαριών η... Νέα Σμύρνη - iefimerida.gr

Παγκόσμια πρωτεύουσα σε επιθέσεις καρχαριών η... Νέα Σμύρνη

Παγκόσμια πρωτεύουσα σε επιθέσεις καρχαριών η... Νέα Σμύρνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψάχνεται το πιο επικίνδυνο μέρος για να κολυμπήσετε; Αυτό είναι η... Νέα Σμύρνη, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών 22.000 κατοίκων.

Στην παραλία της Νέας Σμύρνης (New Smyrna Beach), που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της ανατολικής ακτής της Φλόριντα, έχουν σημειωθεί σύμφωνα με το Διεθνές Αρχείο Επίθεσης Καρχαριών ISAF και το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών ανά τετραγωνικό μίλι!

Παρ' όλα αυτά οι λευκές, αμμώδεις παραλίες της πόλης είναι ανοικτές για το κοινό και δέχονται περίπου 1.000.000 τουρίστες τον χρόνο, καθώς αποτελεί μια από τις 20 κορυφαίες επιλογές του National Geographic για σέρφινγκ.

Το όνομά της η πόλη το οφείλει στην καταγωγή της συζύγου του Σκοτσέζου γιατρού και επιχειρηματία Άντριου Τέρνμπουλ, που ίδρυσε την πόλη το 1768 έπειτα από εντολή της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ